Waardeer het. Repareer het. Bij het Reparatiepunt!

U heeft de SIRE campagne “Waardeer het. Repareer het.” vast al gehoord of gezien op tv. Dit sluit mooi aan op wat het Reparatiepunt sinds een paar jaar nu doet in Lemelerveld. Op de eerste woensdag van de maand tussen 9.30 en 12.00 uur kun je met je kapotte spullen naar Leerwerkbedrijf de Enk.

Inmiddels wordt door een groeiende groep mensen dankbaar gebruik gemaakt van het Reparatiepunt. Dat is goed nieuws, zowel voor het Reparatiepunt als ook voor het milieu. ‘Spullen uit ons huishouden’ staan namelijk op nummer 1 in de top 10 van ergste vervuilers! Dus boven de auto en vliegen waar vaker over gesproken wordt.

Bij het Reparatiepunt, een project van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, wordt door vrijwilligers bekeken of het gerepareerd kan worden. Als het onze vrijwilligers niet lukt het te repareren, dan kan je het daarna met een ‘gerust’ hart naar de recycling brengen of bij het afval doen. Onze vrijwilligers hebben veel ervaring dus vaak is er nog wel iets aan te doen. Mocht dat niet lukken, dan levert het vaak toch een mooi moment of een mooi verhaal op!

Naast het duurzame aspect vinden we het namelijk ook belangrijk er een sociaal gebeuren van te maken. De koffie staat altijd klaar en een praatje is snel gemaakt. Even binnenlopen zonder dat u iets wilt laten repareren kan dus ook.

Is uw radio stuk of draait uw boormachine niet meer zo goed? Is het speelgoed van je (klein)kind stuk of heeft u een andere uitdaging voor ons klussenteam? Kom dan aanstaande woensdag 6 november langs. Onder het motto “Weggooien? Mooi niet!” kijken we graag of het nog gerepareerd kan worden.

Een reparatie is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage natuurlijk wel op prijs gesteld. Klussen graag uiterlijk aanleveren tot 11.30 uur. Voor meer informatie secretariaat@duurzaamleefbaarlemelerveld.nl

 

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *