Vrijwilligerswerk nu en in de toekomst

Heel Nederland draait op vrijwilligers. Zij zijn het goud van onze samenleving. Als iedereen zou stoppen met zijn/haar vrijwilligerswerk, zouden heel veel taken niet meer uitgevoerd (kunnen) worden. Daarom organiseert het Vrijwilligerspunt Dalfsen op 7 november in De Stoomfabriek de conferentie:

“Vrijwilligerswerk: verplicht of vrijwillig?”

Steeds meer taken moeten tegenwoordig door vrijwilligers worden uitgevoerd. En hoewel een groot deel van de bevolking van 15 jaar en ouder regelmatig vrijwilligerswerk doet, wordt het voor bepaalde taken steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Waar vrijwilligerswerk lange tijd een leuke of zinvolle vrijetijdsbesteding was, wordt nu vanuit de participatiemaatschappij verwacht dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Is vrijwilligerswerk dan nog vrijwillig? En hoe zorgen we er dan voor dat iedereen ook mee kán doen en dat alle taken worden uitgevoerd? Nu en in de toekomst.
Het Vrijwilligerspunt wil iedereen de kans geven om hier over mee te praten en te denken. Op 7 November 2018 om 19.30 uur is Theater De Stoomfabriek in Dalfsen de plek waar dit zal plaatsvinden. Joost van Alkemade, directeur vereniging NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) zal het gesprek inleiden. Daarna zal er met een panel van betrokken professionals en vrijwilligers gediscussieerd worden aan de hand van diverse stellingen.
De conferentie is voor iedereen die zich betrokken voelt bij vrijwilligerswerk en hierover mee wil praten. In verband met het aantal plaatsen willen we graag weten hoeveel mensen er komen. U kunt zich tot 4 november aanmelden via info@vrijwilligerspuntdalfsen.nl

Aantal foto's
1

Geef een reactie