Vrijwilligersprijs Overijssel met genomineerde Lemelervelders

Vrijdag 8 februari vond de uitreiking van de Overijsselse vrijwilligersprijs plaats in Zwolle. Vrijwilligers uit de hele provincie konden hiervoor worden genomineerd, vanwege hun bijdrage aan de samenleving. Vrijwilligers krijgen immers niet zoals bij betaald werk een financiële vergoeding voor hun inzet, en om die reden organiseert de provincie een soort jaarlijks bedankje. Er waren meerdere prijzen uit te reiken. Zo werd er onderscheid gemaakt tussen individuen en organisaties, waren er trendsetters en publieksprijzen.

Er waren twee nominaties voor Lemelerveld: fotograaf voor Suikerbiet.nl en De Lemelervelder Hans Heerink, en beheerder van het scoutinggebouw Hans Dollenkamp.

In het provinciehuis werden de vrijwilligers en aanhang hartelijk ontvangen door Italiaanse muzikanten, af en toe werd een hand gekust door de deftige heren. Het bandje genaamd ‘De Italianen’ gaven gedurende die middag een muzikale tint aan de uitreiking. Voor het programma van start ging werd er koffie geserveerd en konden de vrijwilligers onderling een praatje maken. Toen de koffie op was moesten de vrijwilligers in een grote zaal plaatsnemen. De presentator gaf een introductie en de eerste prijzen (bloemetjes) werden uitgereikt op basis van willekeur. Immers: iedereen verdient eigenlijk een prijsje.

Een van de willekeurige prijzen viel op naam van Hans Heerink. Zo was er in ieder geval al één prijs binnen voor Lemelerveld. De volgende ronde bestond uit prijsvragen. Er werd eerst een filmpje over een genomineerde vrijwilliger laten zien waarna aan de hand van een Overijssels vlaggetje multiple-choice kennisvragen moesten worden beantwoord. Dit werd drie keer herhaald en zo was er drie keer een vrijwilliger als laatst over die een prijs mocht ontvangen.

De échte prijzen, vastgesteld door jury, werden als laatste uitgereikt. Vooral bij de publieksprijs voor vrijwilliger werd het interessant, want beide Hansen bleken in de top 5 te staan. Heerink op 5 en Dollenkamp op 4. Helaas waren er dus geen prijzen meer bestemd voor de Lemelervelders, maar wat wel kon worden geconstateerd is dat de Lemelerveldse stemmen bij elkaar op geteld meer waren dan het aantal stemmen van de eerste plaats (ruim 700). Hier mogen de Lemelerveldse vrijwilligers dus best wel trots op zijn!

tekst en foto: Vincent Heerink

Geef een reactie