Vrijdag Bikkeldag

De vrijdag in de sukerbietenweek staat in het teken van sport, spel en vermaak.

De aftrap van deze dag is voor de grijze golf vanwege de senioren kaartochtend. Kruis- en Klaverjassen beslaat het ochtendprogramma en dit alles lijkt wat krap ingepland. Ook het aantal spelers blijkt krap. Er wordt een oproep gedaan onder de arriverende beachvolleyballers of er, in plaats van zandhappen, interesse is in klaverjassen. Uiteindelijk komt het verstand met de jaren en door stuivertje te wisselen blijken de senioren dit varkentje prima zelf te kunnen wassen. Menig pokerface wordt opgezet, frons- en denkrimpels verschijnen op voorhoofden en uiteindelijk rollen er een aantal terechte winnaars uit de bus die er met mooie prijzen vandoor gaan.

De Ten Broeke Beachvolleyballers staan drie tegen drie opgesteld op het plaatselijke volleybalstrand. De hele dag wordt er fanatiek gestreden. Er is een recreantenpoule en een prestatiepoule en uiteindelijk gaat iedereen natuurlijk voor het hoogst haalbare: een zinderende finale met een glansrijke overwinning.

Ondertussen zingen en spelen de Stuwzangers uit Vilsteren en de Bargzangers uit Lemele om de beurt de sterren van de hemel. Het toegestroomde publiek geniet van bekende en onbekende meezingers. De stemming zit er lekker in en stilzitten lijkt onmogelijk.

Op de kermis is het continu een komen en gaan van mensen. De jeugd is niet weg te slaan bij de meest luidruchtige dan wel duizelingwekkende attracties.

Natuurlijk is er ook aan de jongste jeugd gedacht. Zij staan vol ongeduld langs het kanaal te trappelen om hun, via school of opvang verkregen, bad eendjes het ruime sop te doen laten kiezen. Weken lang zijn ze met hun eenden in training en op een dieet van krachtvoer geweest, om die felbegeerde prijzen in de wacht te slepen. Uiteindelijk lijken de eenden van Kai, Lambert, Rianna en Jens toch het best gedresseerd.

Nostalgisch hoefgetrappel klinkt door de straten, gevolgd door het geluid van ratelende karren. Een teken dat het karakteristieke Bakkerij Van der Most Ringsteken is begonnen. Parmantige tantes en statige heren in koninklijke koetsjes, unicorns in carnavalswagens of zigeuners, klompen en klederdracht op boerenwagens. Mooi dat er zoveel zorg aan het totaalplaatje wordt besteed. Er zijn diverse prijzen te winnen. Ze hebben allemaal iets met gratis brood voor bepaalde tijd te maken.

In de tijdelijke pub zijn alle Einsteins van Lemelerveld tezamen gekomen om de ludieke Zwakie’s Pubquiz te spelen. Menig raadsel wordt voorgeschoteld, en het antwoord ligt vaak op het puntje van de tong, maar wordt dan net te laat of onvolledig gegeven. Een beetje hersengymnastiek kan natuurlijk nooit kwaad en bovendien is het nog vermakelijk ook.

De dag wordt afgesloten in zowel de mini- als megafeesttent met muziek van DJ Zany en DJ Benn en een optreden van Straight on Stage. Het bleef nog lang gezellig in het dorp…..

tekst: Modi
foto’s Yvonne Lugtenberg, Betsy Velthuis en Hennie in de Wal.

Volleybaluitslagen:

  • Heren recreanten:   Oude vrienden
  • Heren prestatie:       Vrog in de tente
  • Dames recreanten:  Pak ze
  • Dames prestatie:      Milka

Uitslagen ringsteken:

  • 1e Van Lenthe
  • 2e Harry Joxhorst
  • 3e Eline Gerrits
  • Originaliteitsprijs Marleen Kempers

Geef een reactie