Voorlichtingsavond over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel

Ruim 600.000 mensen in Nederland hebben een vorm van hersenletsel. Als gevolg van een beroerte, hersenoperatie, ongeval of ziekte zoals Parkinson of MS. Hersenletsel kan iedereen overkomen, jong en oud. Ondanks dat weten veel mensen niet wat niet-aangeboren hersenletsel is, hoe je dit kunt oplopen, wat de gevolgen zijn en welke hulp en ondersteuning mogelijk is. Daarom organiseert de Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld op woensdag 28 februari een voorlichtingsavond voor iedereen die hierover meer te weten wil komen. De avond zal verzorgd worden door InteraktContour, een specialist op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel.

Zichtbare en onzichtbare gevolgen van hersenletsel

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn erg verschillend en niet iedereen heeft dezelfde klachten of deze in dezelfde mate. De gevolgen kunnen zichtbaar zijn, bijvoorbeeld doordat iemand (gedeeltelijk) verlamt is. Vaak zijn de gevolgen echter onzichtbaar en ervaren mensen met hersenletsel klachten zoals vermoeidheid, moeite met praten, overgevoelig voor prikkels, vergeetachtigheid, lusteloosheid en/of ongeremd of ongepast gedrag.

Ondersteuning bij hersenletsel

Hersenletsel heeft vaak een grote impact op het leven van de getroffenen en hun naasten. Terug naar werk of school lukt meestal niet. Toch is er altijd iets mogelijk met gespecialiseerde zorg en ondersteuning door bijvoorbeeld begeleiding thuis, behandeling of dagbesteding. Tijdens de voorlichtingsavond vertelt Bertine Gerritsen Mulkes, senior begeleider bij InteraktContour over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van ondersteuning bij hersenletsel.

De voorlichtingsavond vindt plaats op woensdag 28 februari van 19.30 – 21.30 uur in Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein 58 in Lemelerveld. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Meer weten over dit thema?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard van der Heijde op telefoonnummer 06  83 66 56 45of via email ri.v.d.heijde@interaktcontour.nl.

Geef een reactie