Voor zesde achtereenvolgende jaar spetterende Lemelerveldse Koningsdag

Op zaterdag 27 april is het weer feest in Lemelerveld. Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseert Stichting Koningsdag een gezellige dag vol activiteiten voor jong en oud.  Van springkussens en een ballonnenclown, tot aan ponyrijden en een live band. Er is voor ieder wat wils. Jory Groenendijk, Annette Harmsen, Gerard Bloo, Koos de Vries, Jordy Bloemers, Michiel Muller en Anton van der Most zijn de drijvende krachten achter deze stichting.

‘In 2014 hebben we Koningsdag voor het eerst georganiseerd. We vonden het namelijk raar dat er op deze feestdag niets georganiseerd werd. Lemelervelders gingen naar Ommen voor het feest. Dat moest anders vonden wij. We zijn kleinschalig begonnen met alleen wat springkussens. Dit werd zo goed ontvangen. Men vindt het gezellig om in het dorp te blijven en met elkaar op te trekken. We hebben het aantal activiteiten elk jaar een stukje uitgebreid. Mede dankzij de wagenbouwers van carnavalsvereniging de Paria’s kunnen we er een groot feest van maken. Zij doen alle hand en spandiensten, zoals het versieren van de tent, bardiensten, schoonmaak en op- en afbouw’, aldus Stichting Koningsdag.

Net als vorig jaar starten de festiviteiten al op vrijdag 26 april met Koningsnacht op het plein bij café Reimink. Op zaterdag 27 april start het programma om 14.00 uur op het Kroonplein. Er zijn springkussens, er is een ballonnenclown, kinderen kunnen ponyrijden en om 14.30 uur meedoen met de versierde fietsenoptocht die start bij Brugstede. Vervolgens is om 17.00 uur de mega verloting waar weer kans gemaakt kan worden op mooie prijzen van verschillende Lemelerveldse ondernemers. Het programma wordt om 18.00 uur afgesloten met muziek van de band ‘The Rousers en DJ Kappert. ‘Er staat op het Kroonplein een mooie grote tent met een terras. De weersvoorspellingen zijn goed. We nodigen heel Lemelerveld uit om weer deel te nemen aan alle activiteiten!’.

Het succes van de festiviteiten lag niet alleen aan de goede organisatie. ‘Deelname aan de activiteiten is gratis, maar dat moet wel bekostigd worden. Ondernemers uit Lemelerveld steunen ons royaal. Daardoor kunnen we dit organiseren. We hopen natuurlijk dat de ondernemers ons blijven steunen en dat we dit in lengte van jaren kunnen blijven doen. Daar hebben we ook hulp van de lokale bevolking voor nodig. We hebben daarom dit jaar een spaarvarken in de tent staan. Lemelervelders kunnen hier een vrijwillige bijdrage indoen voor het voortbestaan van het feest. We gaan er volgend jaar dan weer een gezellig feest van maken!’

Tekst: Annelieke Van der Most, Foto: Martin Zwakenberg

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie