Vliegroutes, woningbouw, duurzaam wonen en het sociaal beleid centraal in talkshow D66 Vechtdal

Leven in het Vechtdal, waar loopt de praktijk tegenaan, wat is er nodig vanuit ‘Den Haag’: in gesprek op 5 maart van 19.00-20.30 vanuit theater de Stoomfabriek via Youtube én met Vechtdallers én kandidaat Tweede Kamerlid (ook lid Provinciale Staten Overijssel) Wybren Bakker.
Met het oog op de aankomende Tweede Kamerverkiezingen organiseert D66 Vechtdal op vrijdag 5 maart aanstaande een talkshow vanuit het theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Met het kandidaatskamerlid Wybren Bakker (ook lid Provinciale Staten), die op fietstoernee door Overijssel twee dagen het Vechtdal aandoet, passeert een aantal actuele onderwerpen de revue: vliegroutes en Lelystad Airport, woningbouw, duurzaamheid op inwonersniveau en het sociaal domein, ofwel jeugd- en ouderenzorg. Wat speelt er in het Vechtdal, wat kan het Vechtdal brengen aan ‘Den Haag’ en wat heeft het Vechtdal nodig van de beleidsmakers en beslissers in de regeringsstad?! De talkshow zal via Youtube live van 19.00-20.30 worden uitgezonden, gasten schuiven aan in het theater of online, (een breed) publiek neemt online deel.
Voor alle onderwerpen zijn gasten uit het Vechtdal uitgenodigd om in gesprek te gaan met Wybren Bakker. Zo schuift de directeur Martijn Rink van Vechtdalwonen aan met een visie op woningnood en woningbouw. En Gerrit Hartholt. Leon Adegeest laat zijn licht schijnen over hoog- en laagvliegen én Lelystad Airport. Voor de vraag hoe een individueel huishouden bij kan dragen aan de duurzaamheidsagenda neemt Mark Luikens van het Nieuwleusense Prefatix (duurzame oplossingen wonen) deel, samen met Willem Boeke, bestuurslid van het duurzaamheidssteunpunt Hibertad in Hardenberg.
Over ouderen- en jongerenzorg, over hoe lang kan vanzelfsprekende mantelzorg en wanneer is het wenselijk dat de overheid zorg op maat overneemt, regelt, kunt u zelf meepraten. Via de chat bij het Youtube kanaal, of via de gelijktijdige zoom-sessie. Als uw vraag hout snijdt voor een debat met Wybren Bakker, kunt u hem stellen, via het scherm. Het piept en kraakt na de decentralisering, financieel, maar ook zorginhoudelijk. De decentralisatie van zorg vanuit rijksoverheid via provincie naar de gemeente had als doel ‘efficiëntere’ en dus ook goedkopere zorg te verlenen, maar wordt ook veelal ervaren als een grote bezuinigingsoperatie. Waar schuurt het in de Vechtdalgemeenten? Hoe gaat het ook goed? En: wat is er nodig van de landelijke politiek om een goed antwoord te geven aan de zorgbehoevende inwoners van de gemeente en hun (ver)zorgers?
De avond is georganiseerd door Ben Schrijver, Bernard Smalbraak en Praxedis Bouwman. Laatstgenoemde leidt het gesprek, Bernard modereert vragen uit het publiek en Ben fietst vrijdagmiddag en zaterdag met Wybren Bakker mee door het mooie Vechtdal. Van Nieuwleusen, naar Dalfsen, en van Dalfsen via Vilsteren, Ommen naar Hardenberg.
Vrijdag 5 maart, 19.00-20.30: Talkshow van D66 Vechtdal, vanuit theater de Stoomfabriek in Dalfsen, te volgen via https://youtu.be/NLkcjXVsyGU
Wilt u de avond online via een zoom-link bijwonen, stuurt u dan een email naar voorzitter@d66vechtdal.nl, u ontvangt dan een link per email die u kunt gebruiken op vrijdagavond 5 maart.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *