Vijvers Hoenderweg geen viswater

Lekker vissen en buiten zijn: heerlijk in deze zomerperiode en daar zijn prachtige plekken voor in Lemelerveld. Maar niet bij elk water mag gevist worden, zo ook niet bij de vijvers langs de Hoenderweg. De wijk is namelijk niet op alle plekken ingericht om dichtbij woningen te vissen.

Toch ontvangen wij meldingen dat er regelmatig door volwassenen gevist wordt bij de vijvers langs deze weg, waaronder bij de entree van de Nieuwe Landen. Daarbij worden auto’s geparkeerd op het trottoir dat hiervoor niet bestemd is. Minder validen kunnen er zo niet goed meer langs. Bovendien wordt er geregeld geluidsoverlast van vissers ervaren.

Wij begrijpen de belangstelling voor het vissen en het buiten zijn. Om de openbare ruimte mooi en veilig te houden voor iedereen, wijzen erop gebruik te maken van de locaties waarop vissen officieel is toegestaan. Dit kan langs het Overijssels Kanaal met een visvergunning. Voor kinderen zijn deze overigens gratis. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Hengelsportvereniging Lemelerveld, via de website: https://hsvlemelerveld.mijnhengelsportvereniging.nl/

Om te laten zien waar vissen niet is toegestaan, hebben wij borden opgehangen. Helaas zijn deze borden bij de vijvers aan de Hoenderweg na de plaatsing gelijk beschadigd. Omdat wij samen met u willen zorgen voor een prettige en veilige woonomgeving wijzen wij u op deze manier graag op het gebruik van officieel toegestane vislocaties.

Alvast hartelijk dank, Gemeente Dalfsen

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten