Vervoer

Vervoer

Klik op het gekleurde blok hieronder voor meer of voor minder informatie.

Lemelerveld ligt in hartje Salland en tussen een paar grotere plaatsen. De belangrijkste zijn als volgt met het openbaar vervoer te bereiken:

  • Raalte en Luttenberg: buurtbus lijn 518 rijdt overdag via Luttenberg naar Raalte en terug. Het is een uursdienst op alle dagen behalve zondag; zie buurtbussalland.nl.
  • Dalfsen: bus lijn 167 van Syntus rijdt overdag van Lemelerveld via Dalfsen naar Zwolle en terug. Het is een uursdienst die niet in het weekend rijdt.

Via deze plaatsen kun je verder naar reizen naar bijvoorbeeld Deventer, Zwolle en Almelo.

Heino, Nijverdal en Hellendoorn zijn met het OV via Raalte te bereiken. En Ommen en Lemele zijn alleen via Dalfsen te bereiken.

Voor tijden en eventuele wijzigingen kun je terecht op 9292ov.nl. Vul tijdstip, vertrekadres en eindadres in, en je krijgt alle gegevens over die rit te zien. Onder andere de aankomsttijd en de verschillende haltes.

Als het niet mogelijk of wenselijk is dat je met het openbaar vervoer reist, dan zijn er andere mogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn omdat je ’s avonds wilt reizen, of omdat de reis met het OV te lang duurt. Die andere mogelijkheden zijn ANWB Automaatje, Mijn taxi op maat en Graag gedaan. Zie hierna.

Zie je een fout of heb je een tip? Mail het ons s.v.p.

Mensen die willen carpoolen tussen Lemelerveld en Dalfsen, kunnen gebruik maken van een liftpaal in Lemelerveld en Dalfsen. Als je bij de ophaalplek gaat staan, weten automobilisten dat je naar Dalfsen of Lemelerveld wilt. Samen bepaal je of en welke vergoeding betaald wordt.

Zie je een fout of heb je een tip? Mail het ons s.v.p.

Alle inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen gebruik van maken van deze sociale vervoersservice. Per reis betaal je achteraf 30 cent per kilometer contant aan de chauffeur. Om een afspraak te maken, bel je uiterlijk 2 werkdagen voor de reis naar 088-8508805, of je mailt naar AutoMaatjeDalfsen@landstede.nl. Dan wordt geregeld dat een vrijwillige chauffeur uit Lemelerveld gaat rijden op de afgesproken dag en tijd.

Voor meer informatie of aanmelden, bel: 06-28338624 of mail naar: automaatje@saamwelzijn.nl.

Zie ook Ikwilvervoerindalfsen.

Zie je een fout of heb je een tip? Mail het ons s.v.p.

Als alternatief voor ANWB Automaatje kan ook gekozen worden voor onze eigen algemene Hulpdienst Graag Gedaan. De kosten van dit vervoer bedragen ook 30 cent per kilometer.

Zie ook Ik wil vervoer in Dalfsen.

Zie je een fout of heb je een tip? Mail het ons s.v.p.

Bel hiervoor 0900 - 84 12. Deze vorm van vervoer geldt alleen voor mensen met een zogenaamde WMO-indicatie. Als je wilt weten of je hiervoor in aanmerking komt, kijk dan op Mijntaxiopmaat.nl.

Let op:

- Een rit varieert in prijs, bijvoorbeeld € 2,25 voor een rit tot en met 4 kilometer, tot € 6 voor een rit tot en met 25 kilometer,

- Een rit is van deur tot deur,

- een medereiziger mag tegen hetzelfde tarief mee,

- een rollator of scootmobiel kan kosteloos mee,

- het is verstandig om minimaal één uur voor vertrek te reserveren.

Zie je een fout of heb je een tip? Mail het ons s.v.p.

Als vervoer naar een dagbesteding gewenst is, dan vindt dat meestal plaats vanuit de WMO.

Zie Dagbesteding.

Zie je een fout of heb je een tip? Mail het ons s.v.p.

<< terug naar overzicht zorg

Helpt u ons mee?

Kies 1 antwoord.