Verliezen van Friezen

Het was een ontzettend mooie zaterdag, elk team was in gloednieuwe tenues gehesen en wat was dat een plaatje. Voorafgaand aan de wedstrijd werd C1 gehuldigd, de nieuwe tenues geshowd, onze mascotte aan de zijlijn en de hoofdsponsor Tielbeke op de tribune. Er kon niks meer misgaan, zou je denken…

Met een beetje spanning begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. Al snel hadden we door dat we alert moesten zijn want de ballen vlogen om onze oren. Niet zo gek als je uiteindelijk hoort dat er drie ex-eredivisie speelsters inzaten. We hadden wisselvallig spel, blokkerend waren we niet sterk en daar maakte de tegenstander goed gebruik van. Binnen no-time stonden we achter, we kwamen wel dichtbij maar dit mocht niet baten. De eerste set dus verloren.

Het publiek was geweldig, zingen, staan en springen, dus begonnen we weer met goede moed aan de tweede set en derde set. We lieten hetzelfde zien, aanvallend konden we niet bijbenen waardoor de ene na de andere bal erin werd geslagen dus ook de tweede en derde set gingen verloren.

En dan.. de vierde set.. Onze geweldige tellers zeiden het al, je moet de laatste set echt winnen. Onze hoofdsponsor Tielbeke zit op de tribune dus laat hem zien wat jullie kunnen. Gelijk hadden ze, want eigenlijk hadden we niks te verliezen. We lieten ons eigen spel weer zien, blokkerend beter en aanvallend sterker. Daar mogen we onder andere Esra ook voor bedanken want jeetje, dit was voor haar de derde wedstrijd die ze speelde en dan nog op deze manier spelen, knap! Nu stonden we al snel voor, we lieten ze nog even terugkomen, maar natuurlijk pakte we het laatste punt. Geen gelul zeker geen vier NUL.

Kortom, het publiek was beter dan wij. Na de wedstrijd kregen we van onze sponsor nog wat laatste tips voor de volgende wedstrijden. Gewoon klaBAM op de bal en dat gaan we zeker doen. Publiek bedankt, Tielbeke bedankt en op naar dinsdag want dan spelen de bekerwedstrijd.

Tekst Wieke Mars, foto’s Martin Zwakenberg

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *