Verlies voor vv Lemelerveld 1 in de nacompetitie

Afgelopen zondag stond de laatste finalewedstrijd voor vv Lemelerveld 1 op het programma in de nacompetitie. In Bathmen op het veld van ABS werd met 2-3 verloren van Barbaros. De ploeg uit Hengelo promoveerde door de winst naar de 2e klasse. Lemelerveld degradeert en komt volgend seizoen uit in de 3e klasse.

Al vroeg in de wedstrijd weet een snelle aanvaller van Barbaros het net te vinden en kijkt Lemelerveld tegen een 0-1 stand aan. Niet snel daarna belandt een kopbal van Barbaros op het eigen doel. Lemelerveld probeert onder de druk uit te voetballen en komt zelf ook tot enkele kansen. Een voorzet van Jeroen Exel wordt door Noah Tuïnk net over gekopt. Lemelerveld komt daarna goed weg doordat een bal voor langs rolt en een vrije trap op de lat belandt. Vlak voor rust neemt het vertrouwen toe bij de Lemelervelders en het spel wordt naar zich toe getrokken. Een van de betere fases in de wedstrijd. Het harde werken lijkt beloond te worden met de gelijkmaker, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ook Job Heerink heeft het geluk niet aan zijn zijde; hij kopt net over na een voorzet van Matthias Reimink. Ruststand 0-1.

In de tweede helft valt Lemelerveld weer aan, Barbaros hangt achterover en kan alleen in de omschakeling eruit komen. En na een uur spelen weten ze een corner te promoveren naar een doelpunt en staat het 0-2. Vlot daarna heeft Stijn Kogelman een klein kansje op de aansluitingstreffer, maar de bal gaat er niet in. Pas na 84 minuten voetbal is het eindelijk raak. Na een voorzet kopt Stan Reimink de bal binnen. Stand 1-2, maar het houdt niet lang stand. Want niet veel later staat de 1-3 alweer op het scorebord. Lemelerveld voert de druk op en krijgt een penalty, die Job Heerink binnenschiet. Stand 2-3. In de slotminuten wordt er verder niet meer gescoord. Lemelerveld verliest met 2-3 van Barbaros en is daarmee 1 van de 6 degradanten uit de 2e klasse I. 3 ploegen degradeerden rechtstreeks, 3 ploegen via de nacompetitie. Volgend seizoen komt Lemelerveld uit in de 3e klasse.

Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Jeroen Exel (72’ Roel Posthoorn), Naud Schrijver, Joey Nijenkamp, Stef Huisjes (87’ Jaron Hulsink), Stan Reimink, Robin Morrenhof (72’ Fin van den Berg), Stijn Kogelman, Job Heerink, Noah Tuïnk (72’ Bram Reimink) en Matthias Reimink.

Tekst: Mark Brok