Veel animo voor de van der Most Nieuwjaarsduik

Na wat teruglopend deelname de afgelopen jaren zit de nieuwjaarduik weer in de lift. Samen met Peter Woolderink (alle zes edities present) verschenen 65 enthousiastelingen aan de start. Als vaste vrijwilliger van het natuurbad was uw reporter ook weer van de partij en mocht hij de vierde Unox-muts in ontvangst nemen. En langs de kant stond ook veel publiek, die de lefbulen aanmoedigden. De boerenkapel zorgde voor de muzikale noot en de vrienden van de Sprokkelaars hielpen Anton van der Most, zelf ook een van de deelnemers, met de organisatie.

.Zoals ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel en dit jaar gaat een mooi bedrag naar onze lokale contactclown PUK, die overigens ook het ruime sop koos.

Om exact twee uur was het zover. Als een stel jonge kalveren, die na een lange winter voor het eerst weer de wei in mogen, dook iedereen het koude water in en…… ook meteen er weer uit. Een paar diehards gingen op aandringen van speaker Paul Kogelman voor een tweede keer, maar daarna moest Paul het bekopen met zelf een nat pak. Allemaal eerst naar het keerpunt bij het vlot met onze fotograaf Martin en kikvorsman Dave Kleinlugtenbeld, terug naar de kant en snel naar de kleedhokken, droge en warme kleren aan en op naar de warme erwtensoep en de knakworst. Paul Zwakenberg kreeg de prijs van de mooist geklede badgast en mag voorlopig gratis stoete etten op kosten van de sponsor.

Met de inleg van de deelnemers, de opbrengst van de catering en de inhoud van de pet kan PUK tevreden terugkijken op een geslaagd evenement en kan ze volgende week donderdag een mooi nieuwjaarsfeessie houden met haar doelgroep, de mensen uit Lemelerveld met een verstandelijke beperking en samen met haar maatjes, Kulturhus De Mozaïek, Party DJ Marcel, Bakkerij van de Most, Catering & Partyservice Raymond de Haan, Martine Boerdam, T en F Reclame en de Vrienden van de Sprokkelaars gaat dit vast lukken.

Voor een aantal vrijwilligers van het natuurbad Heidepark is het over tot de orde van de dag. Even een kleine vergadering on site over het volgende grote project: de bouw van een paar kabouterhuisjes. De vergunning is binnen en met de financiële meevaller van de Rabosponsoractie kan begonnen worden met de bouw. Volgende week dinsdag gaat de schop de grond in. De publieke belangstelling zal dan niet zo groot zijn maar we hopen wel dat deze komt zodra de behuizing voor de kleine mannekes klaar is. Maar wil je meehelpen met de bouw, schroom niet. Je bent elke dinsdagmiddag welkom.

Uw reporter te water Willem van Trui, Foto’s, Martin Zwakenberg, Laatste 10 foto’s, Martine Boerdam

Video: Hans Heerink

Geef een reactie