Vechtgenoten Jeugdkamp in de startblokken

OMMEN – Voor de zesde keer wordt in het weekend van 21 september in de bossen van Ommen het Vechtgenoten Jeugdkamp gehouden. Dit is niet zomaar een kamp, maar één waar alle kinderen, direct of indirect,  met kanker te maken hebben (gehad).

Jarnick Koops gaat dit jaar voor de vijfde keer mee en bewaart zijn herinneringen van afgelopen jaren in een doos. Zo laat hij een handgemaakte kaars zien, een fotoboek en een mooi gedicht over zijn overleden opa. Met dit gedicht wist hij vorig jaar iedereen te ontroeren. Hij vertelt heel spontaan: “Ik was zeven jaar toen mijn opa overleed aan kanker en daar heb ik het heel moeilijk mee gehad. Hij was echt mijn maatje en we hebben heel veel gelachen samen. Na zijn overlijden moest ik vaak huilen en heb zelfs nog hulp gehad in die periode. Mijn moeder stelde toen voor om met het Jeugdkamp mee te gaan. Dat was echt heel fijn, want hier ben je niet de enige die zo iets heeft meegemaakt. In het begin was ik boos en dacht ik: “Waarom ik?” Maar op dat kamp had iedereen zo zijn eigen verhaal en weet je dat je niet de enige bent die zoiets ergs is overkomen, daardoor kunnen we elkaar goed steunen. Als je dan even moet huilen, snapt iedereen dat en troost je. Andersom natuurlijk ook. Daardoor sta ik nu veel steviger in mijn schoenen.” Jarnick verheugt zich al op het kamp, om oude bekenden weer te zien en nieuwe kinderen te ontmoeten.

De begeleiding is al ruim een half jaar bezig met de voorbereidingen om zo’n goed mogelijk weekend neer te zetten. “We willen dat het een kamp wordt waar alle kinderen, of ze nu voor het eerst meegaan, of al vaker mee zijn geweest, zich thuis voelen”, zegt Wilma Ekkelkamp coördinatrice van het Jeugdkamp. “Dit jaar zitten er veel nieuwe aanmeldingen tussen en dat vinden we heel fijn, want we gunnen zoveel mogelijk kinderen de kans om een weekend lang te lachen, nieuwe dingen te leren, te ontspannen, en je gesteund te weten in deze groep. Dat is zo belangrijk voor deze kwetsbare kinderen en mooi om te zien hoe dat werkt in onze groep. Want iedereen heeft met kanker te maken gehad.”

Voor meer informatie over het kamp en inschrijvingen ga naar www.vechtgenoten.nl

Geef een reactie