Vechtdaldag op 27 september in het teken van samenwerking

Dalfsen vormt op vrijdag 27 september het decor voor een nieuwe editie van de Vechtdaldag. Bezoekers kunnen in 13 excursies projecten en bijzondere locaties rondom het Dalfser deel van rivier de Vecht bezoeken. De dag wordt georganiseerd door de partners van Ruimte voor de Vecht en start om 12:45 uur in het gemeentehuis van Dalfsen.

De Vechtdaldag is een jaarlijks terugkerend evenement op iedere keer een andere locatie in het Vechtdal. De dag draait om de ontwikkelingen rondom rivier de Vecht en staat dit jaar in het teken van samenwerking.


Eeuwen lang samenwerken in het Vechtdal

Wethouder Jan Uitslag: “Rivier de Vecht staat centraal in de Dalfser geschiedenis. Uit ons archeologisch erfgoed blijkt dat al zo’n 5000 jaar geleden werd gewoond aan de Vecht. Een vorm van samenwerking van een eeuwenoude samenleving. En nog steeds is de Vecht een bron voor samenwerking in onze regio. Wij zijn dan ook trots om tijdens de Vechtdaldag te laten zien wat deze samenwerking heeft opgeleverd in onze gemeente.”

Op excursie door het Dalfser Vechtdal

Na een opening door wethouder Jan Uitslag gaan bezoekers op 27 september uiteen om tijdens een excursie meer te horen over de verschillende aspecten van het Vechtdal en het programma Ruimte voor de Vecht. Van een kano afzaktocht langs de oevers van de Vecht tot een bezoek aan het boerenbedrijf van politicus en melkveehouder Maurits von Martels.

Tijden en aanmelden
De ontvangst van de Vechtdaldag is in het gemeentehuis van Dalfsen om 12.45 uur. De middag wordt rond 17 uur afgesloten. Deelname is kosteloos en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.aanmeldpagina.com.

Geef een reactie