Valpreventie start weer in februari. Meld u nu aan!

Vallen bij ouderen komt steeds vaker voor, blijkt uit de nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. Jaarlijks komen meer dan 90.000 mensen bij de eerste hulp in het ziekenhuis. Veelal na een val in en rond het huis.

Niet alleen de fysieke, ook de sociale gevolgen van een val kunnen groot zijn. Mensen verliezen tijdelijk of zelfs voorgoed hun zelfredzaamheid en mobiliteit. Daarnaast kan een val blijvende onzekerheid veroorzaken. Hierdoor neemt de kans op herhaling toe. Een ander mogelijk gevolg van een ernstige val is de extra belasting voor de mantelzorger.

Dat het voorkomen van valpartijen erg belangrijk is, staat buiten kijf. Maar hoe pak je dat het beste aan? Vanaf woensdag 13 februari 2019 is het weer mogelijk om het valpreventieprogramma VOORKOM VALLEN! te volgen onder leiding van Fysiotherapie Lemelerveld en Ergotherapie Salland. Dit programma is bedoeld voor 65-plussers die het afgelopen jaar gevallen zijn, of moeite hebben met bewegen of lopen, of bang zijn om te vallen.

Gedurende 12 weken komen de deelnemers bij elkaar voor een screening, valparcours met obstakels en beweeg- en balansoefeningen. Ook is er aandacht voor de risicofactoren, veiligheid in de eigen woning en beweegmogelijkheden na afloop van het programma. Iedere deelnemer krijgt na afloop een persoonlijk advies mee om het effect van het valpreventieprogramma zo lang mogelijk te behouden.

VOORKOM VALLEN! wordt vergoed vanuit de reguliere fysiotherapie en ergotherapie-behandeling. Voor opgave (mogelijk t/m 6 februari 2019) en meer informatie, kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Lemelerveld, Tel: 0572-372158 of mail naar info@fysiolemelerveld.nl

Geef een reactie