V.A.K.O. DS1 – Auto van Ewijk/LHC DS1 20-19

Zondagochtend 25 februari om 11.15 uur vetrokken de dames van Auto van Ewijk/LHC richting Drenthe voor de uitwedstrijd tegen V.A.K.O. DS1. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 29-16,
maar de dames waren er op voorbereid dat dit niks zou zeggen over de wedstrijd van vandaag. Met een goed voorbereide voorbespreking begon de eerste helft scherp aan de kant van LHC. De
dames wisten met een sterke dekking en mooie aanvallen een voorsprong op te bouwen van 2-8. Vlak voor de rust kwam V.A.K.O. weer wat inlopen, wat resulteerde in een ruststand van 8-12 in
het voordeel van de Lemelervelders.

Vlak na de rust begon V.A.K.O. terug te komen en wisten ze de dames van Auto van Ewijk/LHC zelfs te passeren. Helaas bleef LHC, door een harde dekking van V.A.K.O. en hierbij onbegrijpelijke beslissingen van de scheids, te lang op de 14 doelpunten hangen. LHC had in het begin van de tweede helft veel moeite met scoren en mede hierdoor wist V.A.K.O. de stand uit te bouwen tot 19-14. Aan de strijdlust lag het deze wedstrijd niet, want de dames van LHC bleven zich ondanks de vele tegenslagen terug vechten in de wedstrijd. Helaas was het net niet genoeg en liepen de dames met veel frustratie en verdriet het veld af na een nipte nederlaag van 20-19.

Volgende week mogen de dames van Auto van Ewijk/LHC het in hun eigen sporthal opnemen tegen Travelbags/HV Zwolle dames 1, de wedstrijd start om 12.30 uur. Hierbij is alle support zeer welkom om de punten thuis te houden! Helaas moeten de dames het vanaf deze wedstrijd 4 maand zonder hun speelster Luna Marsman doen, die voor haar studie op reis gaat.

Door: Noor Wessels.