Unieke akoestische coverband Maiden UniteD naar Hedon in november

Op 20 november speelt de akoestische coverband Maiden UniteD in Hedon. Het gezelschap brengt de hardrock van Iron Maiden in unplugged-vorm, een verrassende en unieke aanpak die de goedkeuring van de band zelf kreeg. Soms doen originele bandleden zelfs mee, in de studio of op het podium. Tijdens deze show staat het album Powerslave centraal, al zullen er ook andere klassiekers voorbij komen.

Nog net niet heilig verklaard

Iron Maiden werd opgericht in de jaren ’70. Een tijd waarin muziek vooral via vinyl werd beluisterd, Oranje de wereld verraste met haar totaalvoetbal, niemand een mobieltje had en dingen als pakweg vliegtickets of autoverzekeringen nog via de post werden geregeld. In de loop der jaren heeft de Britse formatie zich in hardrockkringen een onaantastbare status verworven. Binnen het genre is het aanbod enorm en lopen de smaken uiteen, maar elke zichzelf respecterende metalhead heeft wel één of meerdere Maiden-albums in de kast staan. De band is nog net niet heilig verklaard en dient als basiskennis.

Uitdaging met smaakvol resultaat

Toen fan en muzikant Joey Bruers door de Nederlandse Maiden-fanclub werd gevraagd iets speciaals te doen, kwam hij met akoestische versies van enkele nummers. Dit werd zo goed ontvangen dat Maiden UniteD het levenslicht zag: een tributeband die de nummers geheel uitkleedt en ze terugbrengt tot tekst en akkoorden, alvorens ze in bijvoorbeeld een jazzy vorm te gieten. Dat moet nogal een uitdaging geweest zijn. De onnavolgbaar hoge zang van Bruce ‘air raid siren’ Dickinson, het mitrailleur-achtige basgitaarspel van oprichter Steve Harris, de dubbele gitaarsolo’s van Dave Murray en Janick Gers, de indrukwekkende partijen van drummer Nicko McBrain: vrijwel allemaal valt het weg. Op YouTube is te zien en vooral te horen dat Maiden UniteD het op even smaakvolle als verrassende wijze heeft ingevuld. Steve Harris gaf er hoogstpersoonlijk zijn goedkeuring aan. Soms spelen bandleden van Iron Maiden mee, in de studio of tijdens concerten.

Concertbezoek in 2021

Hoe november eruit zal zien, is nog koffiedik kijken. Theaters en concertzalen maken hoopvol een planning en iedereen kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar het moment dat men weer onbezorgd kan genieten van uitgaan, sport en andere vormen van samenzijn. Vooralsnog gaat Hedon ervan uit dat alles in november weer normaal zal zijn, dus dat ook fans van Iron Maiden en andere nieuwsgierigen hun hart op kunnen halen bij het concert van Maiden UniteD, daarbij van de ene in de andere verrassing vallend. Naast nummers van de plaat Powerslave zullen er vele andere krakers gespeeld worden, zoals The Number of The Beast, The Trooper en Wasted Years. Tickets zijn verkrijgbaar via hedon-zwolle.nl.

 

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *