Unicef Vliegerfestival tijdens opening Natuurbad Heidepark

Aangetrokken door een stralende zon werd het zondagmiddag 14 april om 14.00 uur direkt al druk voor de opening van het natuurbad.

De aanwezige kinderen mochten kabouter plop gaan zoeken. Wethouder Jan Uitslag alias kabouter Plop had het wel naar zijn zin in het kabouterhuis maar kwam toch naar buiten om de kinderen toe te spreken en daarmee het seizoen samen te openen.

De openingsdag is er om een jaarabonnement te komen halen en om tevens mee te genieten van, ditmaal een Unicef vliegerfestival en tevens fietsclinic voor de jeugd door Cycling Lemelerveld.

Kinderen konden een vlieger kopen en deze eerst mooi inkleuren, om daarna bij voldoende wind te gaan vliegeren. Ondanks dat je uit de wind bent bij het natuurbad vonden de kinderen het prima vliegeren en hebben we geen gebruik gemaakt van het weiland van de familie Vrolijken tegenover het zwembad.

Er was ook zoveel te beleven, het nieuwe kabouterdorp , het nieuwe springkussen , vogelhuisjes verven en genieten van marshmallows roosteren, pannenkoeken eten en dan ook nog kunnen grabbelen uit de Unicefgrabbeljurk. Kortom een hele gezellige en geslaagde middag voor jong en oud, want ouders, opa’s en oma’s genoten mee op het terras.

De Unicef kabouter heeft een mooi plekje gekregen in het dorp. Een mooi bijpassend fotolijstje met waarom Unicef er is, werd tevens aangeboden.

Het vliegerfestival werd mede mogelijk gemaakt door Auto Knobben die de vliegers heeft gesponsord en scouting Lemelerveld voor het gebruik mogen maken van materialen.

De opbrengst van dit vliegerfestijn komt ten goede o.a. kinderen die in vluchtelingenkampen wonen. Unicef maakt het mogelijk dat deze kinderen ook kunnen spelen en plezier maken. Zeker voor deze kinderen is dit van groot belang om zo de trauma’s die ze door vluchten voor geweld hebben opgelopen, om die spelenderwijs te kunnen verwerken.

De opbrengst van deze geweldige middag voor Unicef is € 302,25 . Bedankt namens Unicef.

Vrijwilligers Unicef Lemelerveld; Trijntje Grootemarsink, Janske Grootemarsink, Diana Brok, Diny Laarman en Klazien Broeks

tekst: Klazien Broeks foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *