Uitnodiging Symposium

Op woensdag 9 oktober wordt er een minisymposium georganiseerd over het verhaal rondom het project DNA van Dalfsen.

Hierbij ligt de nadruk op de vraag: wat kan ik, als professional of inwoner, met het verhaal? Het symposium is bedoeld voor iedereen met interesse in mensen en verhalen, maar zeker ook als je actief bent of actief bent geweest in het onderwijs, de zorg of de culturele sector. Hieronder de uitnodigingsbrief, geschreven door wethouder Jan Uitslag.

Beste genodigde,

Namens de stuurgroep van DNA van Dalfsen nodig ik u graag uit voor een minisymposium op woensdag 9 oktober om 19.30 uur in de Trefkoele+ in Dalfsen.

Het land van Dalfsen
Een reiziger loopt door het Land van Dalfsen. Hij ziet er de dorpen, de essen, de kanalen en de kronkelende Vecht. Hij hoort de vogels, ruikt de bloemen en het vers gemaaide gras.
“Heerlijk!” denkt de reiziger. Het lijkt wel of ik voor een schilderij sta……”

Zo begint het verhaal over de gemeente Dalfsen dat een groep betrokken inwoners van de gemeente, samen met verhalenverteller Stan Fritschy, ontwikkelde. Zij deden dat in het kader van het project het DNA van Dalfsen. In dit project werkt de gemeente samen met de historische verenigingen aan het beter op de kaart zetten van onze unieke geschiedenis. De werkgroep zocht naar het gemeenschappelijke verleden van de inwoners van onze gemeente. Het resultaat is een prachtig verhaal waaruit de aard van onze gemeente en haar inwoners duidelijk naar voren komt.

Het verhaal als verbinding
Het verhaal is bedoeld als verbindend element: onze inwoners, uit alle kernen, zullen zich er in herkennen. Het doet ons beseffen dat we ondanks onze verschillen met elkaar verbonden zijn. Het verhaal kan op allerlei momenten en manieren ingezet worden. Op scholen, bij rondleidingen door monumenten of in de natuur, in het culturele veld en in de zorgsector, bij allerlei soorten bijeenkomsten en evenementen.

Minisymposium
Op woensdag 9 oktober is er een minisymposium over het verhaal waarbij de nadruk ligt op de vraag: wat kan ik, als professional of inwoner, met het verhaal? Het symposium is bedoeld voor iedereen met interesse in mensen en verhalen, maar zeker ook als u actief bent of actief bent geweest in het onderwijs, de zorg of de culturele sector.

Stan Fritschy schreef het verhaal en vertelt het ons op deze avond. Ook geeft hij in een workshop tips & tricks om het verhaal verder te vertellen.  Renee Nieuwenstein van bureau Vice Versa heeft veel ervaring met projecten in de culturele sector waarbij verhalen worden ingezet. Zij zal in een workshop voorbeelden laten zien en samen met u onderzoeken hoe u het verhaal kunt gebruiken in uw organisatie. Albert Bartels van de IJsselacademie is deskundige op het gebied van dialect. Hij vertelt in een inspiratiesessie over het belang van verhalen in het dialect in de zorgsector.

Programma
19.15 – 19.30 uur             Inloop
19.30 – 19.40 uur             Welkom
19.40 – 20.00 uur             Voordracht van het verhaal
20.00 – 21.30 uur             Inspiratiesessies/ workshops
21.30 – 21.45 uur             Centrale terugkoppeling en bespreken vervolg
21.45 uur                         Naborrelen in het Pluscafé

Aanmelden
Wij horen graag of u aanwezig bent bij dit symposium. Dat kunt u kenbaar maken door uiterlijk  1 oktober het formulier op http://www.dalfsen.nl/verhaalvandalfsen in te vullen.

Graag tot 9 oktober in de Trefkoele+!

Namens de stuurgroep van het DNA van Dalfsen,

Jan Uitslag
Wethouder cultuur

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *