Uitje van de Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld

Advertenties

Dinsdag 28 mei organiseerde de werkgroep Mantelzorg Lemelerveld, een uitje voor mantelzorgers als afsluiting van het seizoen. Om 9.30 uur vertrokken we naar de Beeldentuin in Witharen, waar wij hartelijk ontvangen werden met een bakkie koffie en wat lekkers. Louis van Vilsteren vertelde ons het ontstaan van de beeldentuin. Hij en zijn vriendin Thea Dijkema zijn beide kunstenaars. Waar, voor Louis het materiaal hout de ultieme uitdaging is, gaat het bij Thea om klei. Daarnaast exposeren andere kunstenaars in hun prachtige tuin met o.a. werk van glas, rvs, steen, cortenstaal en keramiek. Helaas waren de weergoden niet helemaal met ons, maar met een paraplu was het prima te doen. Na alles te hebben bewonderd was het tijd voor de lunch, deze moest vanwege het natte weer toch maar binnen genuttigd worden, maar de broodjes, gesponsord door bakkerij van der Most, smaakte er niet minder om.

Hierna gingen we naar de Kaasboerderij Heileuver waar wij van Marinus Post een rondleiding kregen in de kaasmakerij. Hier konden we zien hoe van rauwe melk boerenkaas gemaakt wordt. Alles kwam aan bod; de geschiedenis, het proces van kaas maken, het rijpen van de kaas en als laatste de kaasproeverij. In de boerderijwinkel zijn er niet alleen kaas of zuivelproducten te koop maar ook vele andere producten van Vechtdalse bedrijven.

Bij Cafetaria Zwakenberg hebben we onze laatste stop gehouden. Hier hebben wij afscheid genomen van Marion Koerhuis  als lid van de werkgroep Mantelzorg. Zij was één van de oprichters van de werkgroep en vond het na bijna 25 jaar wel genoeg om het stokje door te geven. Als dank voor al haar inzet kreeg zij een attentie namens de groep. Onder het genot van een ijsje die ons werd aangeboden door de firma hebben we nog even nagepraat over een ontspannen en vooral gezellige dag.

Onze eerstvolgende bijeenkomst van de werkgroep mantelzorg Lemelerveld is gepland op dinsdag 10 september 13.30 uur.

Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld

In Lemelerveld is er al jaren een enthousiaste werkgroep mantelzorg actief. Eén keer per maand organiseren ze een activiteit waar mantelzorgers uit Lemelerveld en omgeving uitgenodigd worden. Naast dat het heel gezellig is voor mantelzorgers is het ook een plek waar kennis en ervaring onderling gedeeld wordt en mantelzorgers steun kunnen krijgen van andere mantelzorgers. De werkgroep is een op zichzelf staande groep die ondersteund wordt door Het Mantelzorgteam van Saam Welzijn.

Ben je zelf mantelzorger en wil je een keer een gezellige middag met andere mantelzorgers of meer weten over onze groep? De middagen en avonden zijn in het Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld (Kroonplein 58).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Marian Hagedoorn 0612322349, (Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld)

Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld zoekt vrijwilligers.

Om meer bekendheid aan de activiteiten te geven is de werkgroep op zoek naar versterking. Vind je het leuk om te organiseren, om PR of communicatie te verzorgen? Dan zijn we opzoek naar u. Het is mooi als u weet wat het is om mantelzorger te zijn, maar dit is niet noodzakelijk.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten