UITBREIDING ACTIVITEITEN EHBO-VERENIGING LEMELERVELD

EHBO-vereniging Lemelerveld is een actieve vereniging die tal van activiteiten organiseert ten behoeve van eigen leden maar ook voor niet leden in Lemelerveld en omgeving.

U kunt bij de vrijwilligersvereniging terecht als u:

  • Een cursus Eerste Hulp wilt volgen (12 lessen)
  • Wilt leren Reanimeren en AED gebruiken (dagdeel)
  • Een workshop EHBO aan baby’s en kinderen (avond)
  • Herhalingslessen wilt volgen om je kennis up-to-date en je diploma geldig te houden
  • Vrijwilliger wilt worden als eerste hulp bij evenementen in het dorp
  • Burgerhulpverlener wilt worden ingeval van spoed bij een hartstilstand (HartslagNu)
  • Uw ervaringen na een hulpverlening wilt delen in een nazorggesprek

NU OOK NAZORGGESPREK MOGELIJK

Als een vrijwilliger eerste hulp heeft verleend is het prettig en in sommige gevallen zelfs wenselijk, om na afloop de ervaringen te kunnen delen met andere hulpverleners en betrokkenen. Als iemand tijdens een hulpverlening een vervelend voorval heeft meegemaakt is het er over praten de beste manier om het sneller te verwerken.

Om tegemoet te komen aan de wens van veel vrijwilligers gaat EHBO-vereniging Lemelerveld, in een voorkomend geval, een nazorggesprek faciliteren. Wij hebben binnen onze vereniging enkele personen beschikbaar die in de gelegenheid zijn, om met mensen die eerste hulp hebben verleend, een nazorggesprek te voeren. Dit als laagdrempelige opstap om hulpverleners te laten vertellen over wat zij hebben meegemaakt. Deze faciliteit bieden we aan iedereen in Lemelerveld en omgeving die op welke wijze dan ook iets met hulpverlening heeft ervaren en behoefte heeft er over te praten. Stuur een e-mail naar secretariaat@ehbolemelerveld.nl. Voel je vrij om dit bericht te delen met de andere betrokkenen bij deze hulpverlening. Wij nemen dan contact met je op voor een afspraak op een neutrale locatie om er samen over te praten.

Geef een reactie