Tuinbericht van Brugstede

Langzaam maar zeker krijgt de buitentuin van Brugstede z’n definitieve vorm. Omdat het een tuin voor iedereen wordt, willen we u als buurtbewoner en/of dorpsgenoot graag informeren over de voortgang.

U hebt enige tijd aan moeten kijken tegen grote zakken, omgewoelde grond en allerlei bouwmaterialen. Maar het resultaat wordt nu zichtbaar, met o.a. een mooi terras aan de voorzijde, een klein waterpartijtje met molensteen, de pergoladelen aan de voorkant en bij het terras van de dagbesteding en de nieuwe beplanting. Natuurlijk hebben de planten wel tijd nodig om te groeien. Er is een systeem in de tuin gebouwd waar sproeiers op kunnen worden aangesloten, daarmee wordt het makkelijker om de borders water te geven.

In de hoek aan de voorzijde komt een kleine moestuin. Dat wordt ná de zomervakantie samen met de Heideparkschool ingericht. De aankleding van de tuin volgt de komende tijd. Aan de zijkant komt kunst aan de muur van de schilderclub, er komen een schommelbank en een hoge moestuinbak op het terras van de dagbesteding, leer-werkplaats De Enk maakt nog vogelhuisjes en insektenhotels, op het terras aan de voorzijde komt nog een schommel.

Aan de achterzijde langs de haag zal nog een bloemenstrook aangelegd worden, en in het gras daar wordt nog een boom geplaatst. In het najaar wordt de tuin ook nog een stukje groter; de driehoek met struikjes bij het terras van de biljartzaal gaan we ook bij de tuin betrekken, met een verrassend spelelement. Daar gaat u later meer over horen!

foto’s: Hans Heerink

We zijn ook heel blij met de vrijwilligers, die zich in willen zetten voor het onderhoud in de tuin.

Lijkt het u leuk om als tuinvrijwilliger aan te sluiten, dan bent u van harte welkom (neem dan contact op met Joke Kleine Koerkamp via j.kleinekoerkamp@zgr.nl).

Al met al wordt de tuin een mooie groene plek voor iedereen! De tuin wordt donderdag middag 19 september feestelijk geopend.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *