Training Eenzaamheid voor zorgvrijwilligers

Eenzaamheid gaat gepaard met gevoelens van leegte en gemis. Je niet verbonden weten met de wereld om je heen. Wat kan dit schrijnend zijn. Juist in onze tijd komt eenzaamheid veel voor. Daarom is het goed om ons in dit onderwerp te verdiepen, zodat we het bij mensen kunnen herkennen, bespreken en dichtbij kunnen zijn in eenzaamheid.

 

Als stichting Evenmens organiseren we daarom een training over Eenzaamheid voor alle zorgvrijwilligers. Vrijwilligers hebben namelijk een signalerende functie. “Wat zou het mooi zijn als we met elkaar iets kunnen betekenen voor onze medemens”, vertelt Jeannette Donken van Evenmens.

 

De training is twee dagdelen en wordt gegeven op 15 en 29 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur in Nijverdal. Er is plaats voor 24 personen. “Hiermee willen wij onze zorgvrijwilligers een goede ondersteuning  bieden tijdens het vrijwilligerswerk wat ze namens onze organisatie doen. Ook is het een mooie gelegenheid om met andere vrijwilligers in contact te komen. Bij meer aanmeldingen hopen we de training ook nog op andere plaatsen te geven.”

 

Evenmens informele zorg voor elkaar

Veel mantelzorgers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken ter verlichting van de mantelzorgtaken. Evenmens zet zorgvrijwilligers in bij iemand met een zorg- of ondersteuningsvraag. Op deze manier kan de mantelzorger even rust nemen en een beetje bijtanken. Jouw ondersteuning en inzet kan helpen om mensen langer zelfstandig te laten wonen. Dreigende overbelasting kan worden voorkomen. De inzet kan voor eenmalig zijn, maar ook op regelmatig terugkerende basis.

 

Ook zorgvrijwilliger bij Evenmens worden en deelnemen aan de training Eenzaamheid?

Neem dan contact op met Jeannette Donken, tel. 0548 – 638 830 of email: jdonken@evenmens.nl.

Geef een reactie