Tienerclub in Krakau

Op 25 oktober gingen wij met de Tienerclub naar Krakau.

Nadat we om 10.00 (voorgoed) vertrokken uit ons hotel, arriveerden we rond 11.30 in Krakau. Aldaar maakten we een korte wandeling naar het middelpunt van Krakau: het grote plein, dat overigens een van de grootste pleinen van Europa is. Toen de eerste personen hun brood erbij pakten werden we belaagd door een enorme zwerm duiven, die niet bepaald schuw waren; de duiven vlogen rustig op de armen van degenen die hen voerden.

Rond 12.00 arriveerde onze gids Magdalena, die ons in het Nederlands een stadswandeling zou geven. De ene groep zou een stadswandeling krijgen van 12.00 tot 13.30, en de andere groep van 14.30 tot 16.00. In de tijd dat we niet een stadswandeling hadden mochten we rondlopen in Krakau en winkelen.

De stadswandeling begon op het plein, waar we onder andere een kerk, de markthallen en de (scheve) toren van Krakau bekeken. Daarna liepen we door de stad, waarbij we naar de prestigieuze universiteit van Krakau gingen en naar een aantal van de ruim honderd kerken die Krakau rijk is. Sommigen daarvan werden al gebouwd in de elfde eeuw. De stadswandeling eindigde op een grote heuvel aan de rand van de stad, waarop onder andere het paleis en een kerk (waarin vele Poolse koningen liggen begraven) zijn gesitueerd.

Nadat iedereen de stadswandeling had voltooid en de tijd had gehad om te winkelen in Krakau vertrokken we weer. Helaas stond buschauffeur Martin in de file, maar even voor vijven kwam hij ons oppikken om ons terug te brengen naar Nederland. Om 19.15 stopten we bij de McDonalds, om aldaar te dineren en ons verblijf in Polen af te sluiten. Daarna hadden we nog een reis van ongeveer vijftien uur voor de boeg voordat we in Nederland aankwamen.

Door Dani de Haan, Nick Hollegien en Bor Bennink.

Geef een reactie