Thuis viert feest!

Onder een stralende zon vierden de mensen van Thuis afgelopen zaterdag hun 5 jarig jubileum. De genodigden werden op het pad aan de Knuvendijk van harte welkom geheten door Vincent, één van de bewoners van deze bijzondere woonvorm. Via een rode loper de grote overdekte open tent in waar een kopje thee of koffie al klaar stond. Vele mensen wisten de weg te vinden, ouders, buren, samenwerkingspartners en belangrijk….DE BURGEMEESTER was er ook! Trots namen Marijke, Willem, bewoners en begeleiding de felicitaties in ontvangst.

Na de koffie en de thee was het tijd voor het officiële gedeelte. Dit werd aan één gepraat door de zoon van Willem met hulp van bewoners Arthur en Vincent. Marijke Harink (initiatiefneemster) blikte terug op 5 jaar Thuis. Een lang voortraject, een verbouwing met de nodige tegenslagen en uiteindelijk 5 jaar geleden de opening van Thuis in de stromende regen. Na 5 jaar durft ze rustig te zeggen dat het geslaagd is. Thuis, een prachtige plek waar 8 mensen met een meervoudige beperking zich thuis voelen! Vincent, Arthur, Jonneke, Gerjan, Jannie, Wilco, Rosanne en Jessy wonen allemaal met veel plezier bij Thuis. Samen met een team begeleiders die zich met hart en ziel in zetten om in iedereen het beste naar boven te halen, een plek waar iedereen zich veilig en gekend voelt. Dat de bewoners dit ook zo ervaren was duidelijk te zien. Eén voor één melden ze zich tijdens het woordje bij Marijke voor een knuffel of een mededeling. En ondanks dat het een officieel moment was is daar toch gewoon even aandacht voor. Ontroerend en mooi om te zien hoe het echt hun Thuis is! Marijke had voor iedere bewoner een persoonlijk woordje waarin iedereen even apart in het zonnetje werd gezet.

Na Marijke kwam de vader van Jonneke aan het woord. Hij sprak namens alle ouders met een kind die anders begaafd is. Hij vertelde dat toen 5 jaar geleden Jonneke verhuisde naar Thuis dat voor hem best een moeilijk moment was. Je kind achterlaten bij anderen, kunnen die wel net zo goed voor haar zorgen? Nu na 5 jaar kan hij zeggen dat Jonneke het er prima naar haar zin heeft, dat hij als ouder steeds betrokken wordt, er een geweldig team staat die met liefde en respect voor zijn dochter zorgt.  Dat zijn dochter na 1 logeernachtje in het ouderlijk huis al weer terug wil naar Thuis zegt genoeg. Hij heeft slechts één wens; dat Thuis nog vele jubilea mag vieren! De zus van Jonneke had nog een mooi gedicht voor alle bewoners en medewerkers.

Daarna was het de beurt aan Burgemeester, Erica van Lente. Ze had op speciaal verzoek de ambtsketen om en sprak een bewonderend woordje voor deze prachtig woonvorm. De bewoners kwam ze echter overal in het dorp tegen, bij Brugstede, de Kletsmajoor, het Kulturhus en op het zwembad. Dat geeft wel aan hoe goed ze meedraaien in het dorp. Ze noemde de bewoners de 8 talenten van de gemeente Dalfsen. Die woorden kunnen ze in hun zak steken. Ook vertelde ze dat ze wat tranen in de ogen had en deze kwamen niet van de hitte. Ze was ontroerd door wat ze hoorde en zag. En ik geloof dat ze niet de enige was. Ik was in ieder geval blij dat ik mijn zonnebril op had ????

Wat een warmte, liefde, puurheid en geluk deze morgen. Er schenen heel wat extra zonnetjes die morgen. Na een danklied (een eigen thuis) van alle medewerkers werden alle bewoners getrakteerd op een persoonlijk fotoboek met foto’s van zichzelf over de afgelopen 5 jaar Thuis.

Onder het genot van een glaasje (alcohol vrije) bubbels werd er getoost op dit jubileum en was er gelegenheid om samen met de bewoners hun Thuis te bekijken.

De redactie van Sukerbiet.nl en de Lemelervelder feliciteren Thuis met dit jubileum en wensen hen nog vele jaren erbij.

Tekst: Dorien Grootenhuis, Foto’s: Martin Zwakenberg

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten