THUIS LEMELERVELD LEGT VERBINDING MET SCOUTING DE VERBINDING

In deze tijd van de coronacrisis en quarantaine gelden bij scouting De Verbinding nog steeds beperkende maatregelen. We zijn met de gemeente in overleg geweest en gaan vanaf maandag
11 mei starten met het organiseren van buitenactiviteiten voor onze (jeugd)leden. Bij slecht weer kan er gekozen worden voor online activiteiten. Dit vraagt veel creativiteit van leiders en leden.
Dat wil niet zeggen dat er ondertussen niets gebeurt in en rondom het scoutinggebouw…….

Het scouting gebouw wordt al enige tijd nuttig gebruikt door de bewoners van woonvorm Thuis.
Iedere dag maken 1 tot 3 bewoners met een vaste begeleider gebruik van het scoutinggebouw en ondernemen ze er verschillende activiteiten. Samen afleiding zoeken en genieten van de rust werkt goed om deze rare periode door te komen.
Want als je een verstandelijke beperking, een verstoorde prikkelverwerking hebt en emotioneel op niveau van een half jarige tot 4 jarige functioneert, is het extra moeilijk te aanvaarden waarom je ineens niet meer naar je ouders, of naar externe dagbesteding mag, naar de winkel of erop uit.
De bewoners van Thuis zijn enorm blij met deze fijne plek. Het geeft blijheid, rust en vermindert de verwarring en verdriet. Door de blije foto’s die we dagelijks maken op te sturen naar de ouders, geeft dit de ouders van de bewoners ook enorm rust.
Het is top dat Scouting de Verbinding zo met woonvorm Thuis meedenkt.
Om de bewoners van Thuis niet in gevaar te brengen zorgt de Scouting ervoor dat niemand in het gebouw komt dan alleen Thuis . Op deze wijze kan Thuis in deze crisis verantwoorde zorg en begeleiding blijven bieden aan deze kwetsbare doelgroep.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten