Terechte nederlaag vv Lemelerveld

Na een aantal winstpartijen moest Lemelerveld in de uitwedstrijd tegen vv Beilen het hoofd buigen. Een fysiek sterkere ploeg dat Lemelerveld niet laat voetballen en scherper is in de duels. Een terechte overwinning voor de gastheren met 3-1.

Al vroeg in de wedstrijd heeft Jordy Logtenberg een goede kans om de score te openen. Zijn schot wordt door de keeper van Beilen uit het doel geranseld. Na deze poging nam Beilen de wedstrijd over. Na een glijpartij van Remco Smit krijgt de tegenstander een kans voor open doel. De bal wordt net naast de goal geschoven.

Halverwege de eerste helft is het wel raak. Met de verwachting dat de bal over de eigen achterlijn rolt wordt Robin Morrenhof aan de kant gezet. De bal wordt hierna voorgezet en in de verre hoek binnen geschoten, Beilen leidt met 1-0. Naarmate de wedstrijd vordert richting rust krijgt Lemelerveld het steeds zwaarder. Vele ballen worden ingeleverd, dan wel veroverd in persoonlijke duels, door de tegenstander. Jeroen Exel speelt verkeerd terug op de verdediging, de tegenstander kan onderscheppen, maar faalt met zijn schot dat hoog over het doel van Keeper Rik Ramaker zeilt. In deze fase van de wedstrijd laat Ramaker wederom zien een uitstekende keeper te zijn. Het staat slechts 1-0 bij rust.

Een paar tellen na rust wordt na een corner een doelpunt bijgeschreven. Een vrijstaande speler van Beilen kan eenvoudig uithalen en schiet de 2-0 binnen. Na pas een uur spelen krijgt Lemelerveld zijn tweede kans van de wedstrijd. Rik Lugtenberg heeft een schiet kans, maar zijn schot gaat naast.

Met nog een kwartier te gaan wordt na een niet gewonnen kopduel de bal opnieuw tegen het net gewerkt door Beilen en zo staat het 3-0. Hierna besluit trainer Richard Smit de jeugdige reserve spelers in het veld te brengen. De invallers Stan Tielbeke en Marius Pot met de al eerder ingevallen Mark Meijer brengen fris elan in het veld. De spelers uit A1 laten zien dat zij een aardig balletje kunnen trappen. Mark Meijer, die net als Marius Pot hun debuut maakten in de hoofdmacht van Lemelerveld, luisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt. Hij kopt de bal keurig in het doel van de tegenstander, 3-1.

Een wijze les voor het team van Richard Smit. Beilen is een fysiek sterkere ploeg, dat scherper was in de duels. Alles bij elkaar een terechte overwinning voor de Drentse ploeg. Volgende week zondag staat de wedstrijd Lemelerveld tegen rode lantaarndrager Raptim uit Coevorden op het programma. Aftrap om 14:00 uur op Sportpark Heidepark.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker,  Jasper Gerritzen,  Joey Nijenkamp, Roy Hauptmeijer, Remco Smit (73’ Marius Pot), Robin Morrenhof,  Jeroen Exel,  Jordy Lugtenberg (73’ Stan Tielbeke), Rik Lugtenberg (63’ Mark Meijer), Teun in de Wal en Job Heerink.

Door Mark Brok

Geef een reactie