Team Sukerbiet Roparun 2022

Op zaterdagmorgen 7.30 u van het pinksterweekend, stonden de deelnemers van team Sukerbiet klaar, om te vertrekken naar de vliegbasis Twente voor de start van de Roparun 2022. Voor vertrek was er een korte briefing, hierbij was de boodschap duidelijk: we gaan de 560 kilometer uitlopen, maar vooral niet vergeten te genieten van alles wat er op ons pad komt. In Twente aangekomen werd ons al snel duidelijk wat voor een gigantisch evenement en geoliede machine de Roparun is. De 224 teams met elk 8 lopers, 4 fietsers en nog een veelvoud aan ondersteunende teamleden (ruim 5000 mensen) liepen af en aan op de vliegbasis in Twente. Wij deelnemers konden kiezen uit twee verschillende routes, een noordelijke en zuidelijke route. Alle lopers startten op de vliegbasis van Twente om ruim 48 uur later op de Coolsingel in Rotterdam aan te komen.

Team Sukerbiet heeft gekozen voor de noordelijke variant. Deze route liep van: Kloosterhaar, Bourtange, Vlagtwedde, Emmen, Coevorden, Almelo, Zutphen, Wageningen, Leerdam, Barendrecht naar de Coolsingel in Rotterdam. Dat de Boodschap van de briefing goed begrepen was, blijkt uit de bijzondere uitstapjes die de lopers en fietsers onderweg hebben gemaakt:

–             een expeditie in een suikerbietenveld,

–             rennend en fietsend door een bejaardentehuis in Dalen,

–             een route door een veestal,

–             een emotioneel moment in de laan van bezinning bij Almelo,

–             een rockconcert in het Heracles stadion,

–             kaarsjes aansteken in een kerkje aan de Alblas,

–             een spontaan dansfeest in de straten van Ridderkerk.

Wat ook een geweldige ervaring was, was  dat tijdens het lopen de teamleden in veel plaatsen werden aangemoedigd en toegejuicht door de mensen langs de route.

De lopers van Team Sukerbiet: Richard Huijsmans, Henk van der Kolk, Rianne Strijdveen, Bernadet Heuven, Erik Heuven, Eric Rouweler, Luuk Koenjer en Peter Rodijk, hebben met zijn allen zonder problemen de eindstreep gehaald. In ruim 48 uur hebben ze 560 km hardlopend de Coolsingel in Rotterdam bereikt. Een enorme inspanning voor de 8 lopers die elk ruim 70 km (gem. 11,5 km/u hebben afgelegd. Ruim 1,5 marathon (!) in weer en wind.

Deze geweldige prestatie van de lopers was nooit gelukt zonder de goede zorgen van het begeleidingsteam. De lopers werden continue begeleid door 2 fietsers die naast de navigatie ook verantwoordelijk waren voor de begeleiding en ’s nachts de verlichting. Deze fietsers Mathijn Veldkamp, Paul Kogelman, Albert Horsman en Peter Woolderink zaten telkens 4 uur op een (normale) fiets en hebben elk zo’n 300km afgelegd. Elke loper liep telkens een afstand van 1,5 á 2km en werd dan afgelost en kon in het busje weer even bijkomen. Dit busje met chauffeur en navigator ging dan weer een veilig volgend wisselpunt opzoeken. Al met al een hele operatie voor Jan Morrenhof, Bert Roelofs, Henk-Jan Endeman en Jan Horstman. Na de shift van 4 uur ging het team met lopers en begeleiden fietsers weer terug naar het basiskamp. Chauffeur Koen Heitbrink had daar de Team Sukerbiet oplegger weer vakkundig geparkeerd en werd het basiskamp ingericht door Henk Brouwer, Rudie Knobben, Wim Bosch en onze top kok Harrie Loman. Daar werd het tijdschema goed bijgehouden en gezorgd dat iedereen op tijd vertrok en kon eten, drinken, douchen en slapen. Maar met een shift van 4 uur waarbij het team naar het basiskamp moesten rijden, douchen, eten, drinken en gemasseerd worden bleef er vaak weinig tijd van slapen over. De massages werden in het basiskamp verzorgd door Sven Wentink en Marjon Ruiter waar de lopers dankbaar gebruik van maakten. Zo konden de benen toch nog de nodige verzorging en herstel krijgen. Om het thuisfront te informeren en om het weekend vast te leggen werden er door Hans Jansen foto’s en filmpjes gemaakt.

Alles bij elkaar een hele operatie, die niet voor niets is geweest. Met deze actie heeft team Sukerbiet in totaal 20.000 euro opgehaald. Dit bedrag zal worden besteedt aan de verschillende doelen van de Roparun, die als motto hebben:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Terugkijkend op dit weekend kun je vaststellen dat de sfeer het hele weekend positief en harmonieus was. We hebben dit samen beleefd met een lach en een traan en kunnen trots terugkijken op, en nagenieten van een geweldig mooi evenement en een indrukwekkende ervaring.

Nieuwsgierig naar de foto’s en filmpjes?

zie https://www.facebook.com/teamsukerbiet/   http://www.teamsukerbiet.nl  

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten