Team Sukerbiet op de Alpe

van onze speciale correspondent Richard Huysmans

 

De golfvorm of anders gezegd de sinus.

In de natuurkunde en wiskunde komen we deze term regelmatig tegen. Deze golfvorm loopt deze dagen als een rode draad door ons avontuur hier in Frankrijk. Boeiend, maar wat heeft dit nu te maken met de Alpe d’Huzes. Nou alles dus! Tijdens dit avontuur hebben we regelmatig te maken met verschillende pieken en dalen. Als we kijken naar de hoogtemeters, het klimmen en dalen en de hartslag hebben we gelijk een paar extreme voorbeelden. We zijn goed getraind van huis gegaan, we hebben hier inmiddels als training een paar bergen beklommen. Maar voor een nieuweling die hier voor het eerst de berg opgaat, kan ik je vertellen dat het klimmen hier echt niet normaal is. Niet te filmen, er komt gewoon geen eind aan. Dan denk ik aan donderdag, 14 kilometer lang klimmen met 1118 hoogtemeters……………..Dat wordt echt een gigantisch zware klus, maar ook een uitdaging. Het bereiken van deze top of piek dat doet wel wat met je. En een beloning is, dat je met een rotgang van de berg af kunt fietsen terug naar het dal. Maar er zijn ook andere pieken en dalen. Emotioneel gezien lijkt dit avontuur ook op een achtbaan, met hoogte en dieptepunten. De reden dat we hier zijn en het doel waar we hier voor komen, is echt kloten. Het verdriet van diegene die we missen, of de gedachte aan iemand die aan het vechten is tegen deze rotziekte. Dat is wel de reden dat wij hier samen zijn. Daarentegen, de sfeer hier en saamhorigheid van onze groep, hoe verschillend wij ook allemaal zijn. Dat is echt zo bijzonder, zo warm, zo harmonieus, de steun die je van elkaar krijgt. Als onze maatschappij hier een voorbeeld aan nam. Dan zou de wereld er echt veel mooier uitzien.

Vandaag  (woensdag) krijgen de voor ons o zo belangrijke mensen: onze hulptroepen of anders gezegd, onze verzorgers, de kans om de Alpe d’Huzes te beklimmen. Wij deelnemers gaan ze allemaal steunen en aanmoedigen. Dit wordt een soort generale repetitie voor morgen, alleen zijn de rollen dan omgedraaid. Morgen is de grote dag, voor dag en dauw zullen de eerste deelnemers gaan starten. Op een route die dan verlicht zal zijn, door de vele kaarsjes die langs de weg naar boven zullen staan. Deelnemers die 1,2,3,4,5,6 of misschien wel 7 keer deze tocht naar boven zullen gaan maken.

AD6 is geen wedstrijd waarmee prijzen zijn te winnen. Maar een uitdaging die je met jezelf aangaat. Deze uitdaging kan voor de deelnemer die één keer naar boven gaat, misschien nog wel zwaarder zijn dan iemand die zes keer naar boven fietst. Maar de beloning is voor een ieder gelijk. Een overwinning voor jezelf.

Dan wil ik nog even een andere piek benoemen, die gaat over de ouderwetse piek. Ook een doel wat we nastreven: proberen om zoveel geld als mogelijk op te halen voor het KWF. Er is gisteren voor ons deelnemers een tipje van de sluier opgelicht. De tussenstand is nu al een geweldig mooi bedrag, ik wil niet hebberig klinken, maar in dit geval kan er nog altijd ietsie meer bij. Dus mocht je nog niet gedoneerd hebben en dit wel willen doen: http://www.teamsukerbiet.nl/team-sukerbiet-onderweg-naar-de-alpe-d-huzes-2023/

A.s vrijdag gaan we bekend maken wat het eindbedrag geworden is.

Tot zover dit bericht, wordt vervolgd……

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *