Team Sukerbiet gaat de Roparun lopen

Team Sukerbiet gaat dit jaar met 8 lopers en een heel uitgebreid verzorgingsteam deelnemen aan deze Roparun.

De Roparun, een lang verhaal in het kort:
Stichting Roparun is ontstaan door een weddenschap uit 1991 van Sjaak Bril en Peter van Noord. Het ging erom dat Sjaak van Rotterdam naar Parijs zou lopen. Voor deze tocht hebben ze sponsoring gezocht die zo succesvol werd, dat ze na de aftrek van kosten 100.000 gulden over hadden. Met dit bedrag hebben mobiele infuushouders, tv’s en telefoons gekocht voor het Daniel den Hoed ziekenhuis.

Uit deze weddenschap is de formule voor het evenement de Roparun ontstaan. De afgelopen 30 jaar is er al 90.000.000 euro door de teams opgehaald. Al dit geld is geschonken aan goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun:
‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. En nog veel meer.

De Roparun wordt gelopen door een team met 8 lopers. Die in estafette vorm, in ruim twee dagen en nachten, vanuit Parijs naar Rotterdam gaan lopen. Hiermee wordt door sponsoring zoveel mogelijk geld opgehaald voor goede doelen.
Dit jaar is er vanwege de pandemie ervoor gekozen om op de vliegbasis Twente te starten. Hierbij kan er gekozen worden voor twee verschillende routes, die beide eindigen op de Coolsingel in Rotterdam.

De lopers van team Sukerbiet gaan op zaterdag 4 juni starten in Twente en nemen de Noordelijke route. Deze gaan de 560 in twee dagen en nachten lopen. En hopen op tweede pinksterdag met het hele team op de Coolsingel over de finish te komen. https://roparun.nl
http://www.teamsukerbiet.nl/

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten