Team Sukerbiet deelt uit!

Vrijdag 7 september was het zover; Team Sukerbiet hield haar jaarlijkse uitdeelactie.

De locatie was ditmaal Werk- en Leerbedrijf De Enk, en dat was uiteraard niet zonder reden.

Team Sukerbiet is 6 jaar geleden spontaan ontstaan, tijdens de feestweek. Onder het genot van een drankje, kwam men op het idee om gezamenlijk de vrije tijd nuttig en sportief te spenderen aan een goed doel. Er werd meteen hoog ingezet, want met een aantal mensen werd de Alpe d’Huez bedwongen! Er werd een flink bedrag bij elkaar gefietst en dit werd geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Het was de bedoeling dat het hierbij zou blijven, maar de voldoening en het succes smaakte naar meer.

Zo ontstond Team Sukerbiet, die jaarlijks (sportieve) uitdagingen aangaat om geld in te zamelen voor KWF, maar ook voor lokale goede doelen. 2017-2018 stond in het teken van de jaarlijks terugkerende KWF Kankerbestrijding en Stichting ALS Nederland. A.s zondag gaat een afvaardiging van Team Sukerbiet naar de hoofdstad om 2 kilometer in de grachten te zwemmen voor de Amsterdam City Swim. Zij zullen de cheque meenemen en aldaar overhandigen aan stichting ALS Nederland. Team Sukerbiet bekijkt jaarlijks samen welke lokale initiatieven ook een donatie ontvangen.

Dit jaar viel de beurt aan:

  • De vrijwillige kookclub van Het Anker
  • De Historische Werkgroep Lemelerveld / sierbrugje
  • Werk- en Leerbedrijf De Enk

Team Sukerbiet, in de personen van Rudi Knobben en Henk Brouwer, staan te popelen om de cheques te overhandigen. Voorzitter Rudi neemt het woord en begint met de kookclub.

Vrijwillige Kruudmoes-girls Annie Kelder en Diny Hoekman, verzorgen elke 3e woensdag van de maand een warme maaltijd voor alle bewoners van ‘Het Anker’. Ze treffen de voorbereidingen en dan is het koken geblazen. De inwonende smulpapen helpen graag een handje mee en wassen, schillen en snijden dat het een lieve lust is. Kruudmoes, Hete Bliksem, Snert en Hollandse pot staan regelmatig op het menu, maar binnenkort gaan ze over de grens en wordt het Italiaans!

Ans en Ans Kogelman, die vandaag helaas verhinderd zijn, staan elke 1e dinsdag van de maand in de keuken van ‘Het Anker’ om hun kookkunsten ten beste te geven. Paul Kogelman nam het stokje een keer over van ega Ans en vond de kookplaat aan de krappe kant. Het was behelpen om voor zo’n 20 lekkerbekjes een warme maaltijd te verzorgen. Dat vond Team Sukerbiet ook, en dus is de eerste bijdrage voor de kookclub. Coördinator Miranda Zwijnenberg belooft dat het Kerstdiner vanaf de nieuwe kookplaat geserveerd zal worden. Bon a petit!
Dan richt Rudi het woord tot Joop Holtmaat. De aanstichter van het prachtige Werk- en Leerbedrijf De Enk, nu al 5 jaar gehuisvest in Lemelerveld. Vriend van ‘Stichting De Enk’, Henk Brouwer, was eens op de koffie en begreep van Joop dat een nieuwe ‘verdikte band’ heel hoog op het verlanglijstje van De Enk stond. De huidige volstond niet meer, te klein en liep vaak vast. Kortom, tijd voor een nieuwe grotere vlak-schuur-machine. Bij toeval is er reeds een prachtige, grote, 2e hands machine aangeschaft, waarbij de bijdrage van Team Sukerbiet perfect van pas kwam.

Dan is het de beurt aan De Historische Werkgroep Lemelerveld. Rien de Greef, Hans Vlietstra, Lies te Kiefte en Harrie Hagedoorn hebben hun ziel en zaligheid gestoken in de realisatie van de onlangs geplaatste historische ophaalbrug. Vele uren werk zijn hieraan vooraf gegaan, maar het resultaat mag er dan ook zijn! Morgen zal de officiële openingshandeling plaats vinden. Hier wordt meteen een ‘dorpsfeest’ van gemaakt. Heel Lemelerveld vaart wel, bij dit mooie initiatief van De Historische Werkgroep, vandaar dus ook een cheque namens Team Sukerbiet.

En dan is er uiteraard een cheque voor KWF Kankerbestrijding. Dick Goos is namens de stichting aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Hij is dankbaar en blij verheugd dat Team Sukerbiet jaarlijks de weg naar KWF weet te vinden voor een donatie, wat (helaas) nog altijd hard nodig is.

Zo blijkt maar weer; Team Sukerbiet, een waardevolle aanwinst voor Lemelerveld!

Dus “vooral doorgaan”, zou ik zeggen!

tekst en foto’s MoDi

Geef een reactie