Te vroeg gejuicht…

Deze wedstrijd begonnen we heel sterk. Goede serve druk en overtuigend spel. De eerste set maakten we het de tegenstander nog bijna mogelijk er met de set vandoor te gaan. Maar goed, wij wisten hem met winst af te sluiten. Fijn, met vertrouwen door naar de tweede set.

Ook deze set waren wij sterk, we walsten er zogenaamd overheen en het was overduidelijk. Een goede serve serie van Pien maakte dat we een veilige voorsprong hadden en deze behield en we. Daardoor wisten we ook deze set naar eigen hand te zetten. 2-0 voor, lekker bezig.

We belandden in de derde set in een aanslag vol verwondering. Ballen vlogen ons om de oren, pass kwam niet meer aan, aanvallend scoorden we niet en zelfs serve fouten maakten dat wij in mum van tijd ruim tien punten achter stonden. We wisten nog redelijk goed terug te komen maar met een score van 20-25 gingen de dames uit Grijpskerk er met de setwinst vandoor.

Goed, prima. 2-1 en nog een set te gaan. Alles kon nog goedkomen. Maar helaas wisten wij ons eigen spel niet te herpakken. Slordig spel, geen overtuiging en vertrouwen waardoor de tegenstander juist in hun kracht kwam te staan. Matig. We verloren ook deze set en de teller stond op 2-2.

De vijfde set… Tevergeefs. Verloren. Daarmee de wedstrijd verloren en dat is enorm balen. Maar als je niet goed genoeg speelt is dat de consequentie.

Ondanks dat we de eerste twee sets een mooi doel lieten zien hebben we het daarna enorm laten liggen. We hebben als team niet laten zien wat we kunnen, te laat of niet geanticipeerd op de aanvallen of ballen van de tegenstander. Zonde.

Komende week spelen we tegen de dames van Oranje Nassau. Jup, we mogen wéér naar Groningen. Dat belooft een mooie pot te worden.