Taalpunt Taalcafé kookt voor eetcafé

Vrijdag 2 februari was het weer zover! De dames en heer van het Taalpunt Taalcafé kookten voor de gasten van het eetcafé in De Mozaïek in Lemelerveld.

Weken van tevoren gingen de deelnemers van het Taalcafé aan de slag met het menu. De recepten kwamen uit de verschillende geboortelanden van de deelnemers: Syrië, Iran, Turkije, Polen en Indonesië. Rekening houdend met een beperkt budget deden zij zelf de boodschappen en die kwamen overal vandaan, zowel van de plaatselijke supermarkt als van de Arabische supermarkt en zelfs uit Polen. Maar ook werden de koks gesponsord door ons eigen Chinees Restaurant Happy Garden met overheerlijk beslag voor gebakken banaan. En door Amin, uit Iran, hij had een speciale verrassingssalade gemaakt.

Er moest gekookt worden voor bijna 40 personen, inclusief de koks zelf. Een hele klus! De dagen ervoor werden al de voorbereidingen getroffen, zowel thuis als in de keuken van De Mozaïek.
Omdat het menu heel divers was, kon iedereen van alles proeven, want het hoofdgerecht werd als buffet geserveerd.
De reacties waren heel enthousiast. Bijna alles ging op, ondanks dat er meer dan genoeg was. En wat over was, werd in bakjes gedaan en meegegeven.
Ook nu weer: Voor herhaling vatbaar!

Taalpunt Taalcafé
Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur zijn er twee taalcoaches in De Mozaïek aanwezig voor een gezellige ontmoeting met een kopje koffie of thee. Naast de mogelijkheid die dit biedt om je Nederlands te verbeteren en te onderhouden, gaat het in eerste instantie om de gezelligheid, het ontmoeten van dorpsgenoten en samen iets doen. Een gesprek over wat je meemaakt, informatie uitwisselen over het nieuws of actualiteit uit het dorp, een spel, creatief bezig zijn of samen een wandeling maken… het kan allemaal. Iedereen die zijn Nederlands wil verbeteren, is welkom! Deelname is gratis.

Deel dit:

1 gedachte over “Taalpunt Taalcafé kookt voor eetcafé”

  1. Hello to all of you. You are happy together, I enjoyed it very much. Mr. Amin, you are one of my best friends and one of the good people in Iran who is now a citizen of the Kingdom of Holland. Good luck to the Dutch who have a friend like Amen by their side. Be happy. With respect. Salar .England

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *