Sukerbiet en team Sukerbiet naar Alpe d’Huzes

Het is weer zover. De eerste donderdag in juni is de jaarlijkse actie op de Alpe d”huez voor het KWF. Zo’n 5000 fietsers en lopers en nog eens 3500 vrijwilligers zijn met hun supporters  afgereisd om samen te strijd tegen kanker aan te gaan onder het motto: “Help kanker de wereld uit”. Een unieke actie, die ieder jaar meer dan tien miljoen euro oplevert voor het onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Helaas is het nog maar een klein deel van de groep van 100.000 nieuwe gevallen, die met deze ziekte te maken krijgen. Als vrijwilliger meegereisd kom je in een strak geleide organisatie, die een week lang de berg regeren. Onvoorstelbaar!!!!En terwijl ik dit zit te schrijven zit ik voor een hartjeswand van 15 meter lang, die langzaam volloopt met hartewensen. En dat gaat gepaard met de nodige emoties. Een heel bijzondere sfeer hangt er de hele week op de berg, een van saamhorigheid en verbondenheid. Mensen lopen rond met foto’s van hun geliefde, die morgen opgehangen worden in de 21 bochten.

Vandaag staat al in het teken van de Alpe d”Huzussen.: als supporter mag je dan 1 keer op de fiets of te voet de berg op en wordt je boven onder luid applaus opgewacht bij de finish.

Vanavond nog de emotionele bezinningsavond en dan naar bed want morgenvroeg half vijf klinkt het startschoot voor het ‘echte”werk: zes keer de bult op. Naast het verslag op Sukerbiet mag ik meehelpen met het liveblog op nu.nl, dus u de hele dag via deze site en opgeveniseenoptie.nl op afstand de sfeer proeven. Verder is er de hele dag via de tv een uitzending volgens mij RTV Oost. Geniet maar mee.

Tekst en fotos: Willem van Trui

 

Geef een reactie