Studieweekend Polyhymnia 2019

Advertenties

De muzikantjes van Polyhymnia gingen afgelopen weekend weer naar Huetink bloembollen om twee dagen lang hun pijlen te richten op het optreden voor ouders, familie en vrienden op de zondag.

Ieder jaar vindt het studieweekend plaats, speciaal voor de jeugdleden van de vereniging, dat wil zeggen: de jeugd van de fanfare, de slagwerkgroep en de majorettes. Het weekend zorgt ervoor dat de jeugd elkaar beter leert kennen en zich natuurlijk in muzikaal opzicht verder ontwikkelt.

Buiten teamspelletjes spelen op de zaterdag zijn daarbij vaste prik, net als de mierzoete chocolademelk uit de koffiemachine. In de avond kon iedereen gezellig bij de vuurkorven zitten. Na een best wel koude nacht in de tenten, moest zondag alles klaargemaakt worden voor het concert later die middag.

Bij eerdere studieweekenden zijn wel vaker repetities geweest om het marcheren te leren, maar deze keer was het nog serieuzer: ook het marcheren moest worden gedemonstreerd voor publiek. Dat verliep uiteindelijk uitstekend. Het jeugdkorps bleek er klaar voor te zijn, zich ook op straat te laten zien.

Bij de andere nummers, die door de drummers en jeugdfanfareleden wél zittend werden uitgevoerd, ontbrak het ook niet aan enthousiasme.

Een geslaagd studieweekend was een feit. Tot volgend jaar!

tekst: Vincent Heerink  Foto’s Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten