Stichting De Enk nieuwe stijl, open huis op zaterdag 15 juni

De naam is  veranderd in Stichting De Enk Lemelerveld, verder in het sociaal domein, de plannen zijn ambitieus en graag willen we u dan ook laten zien wat we doen en wat onze plannen zijn.  Daarom is iedereen welkom op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 15.00 uur aan de Vilstersestraat 5 in Lemelerveld.  De koffie/thee met appeltaart staat klaar.

Inmiddels hebben rond de 25 deelnemers, verschillende vrijwilligers en stagiaires hun weg gevonden naar de Enk. De Enk wil verder aan de weg timmeren. Het werken in de houtwerkplaats, fiets/brommer werkplaats, atelier of werken in de winkel biedt genoeg mogelijkheden om zo je eigen ontwikkeling te verbeteren. Ook gaan we 2 dagen in de week met de bus op karwei, tuinen onderhouden en kleine klussen bij mensen thuis. Fijn om te doen en met veel plezier.

Onze ambities zijn groot, het laatste gedeelte van de schuur gaan we vernieuwen zodat er ook een laswerkplaats kan komen. Het vernieuwen moet passen bij het geheel met veel isolatie en genoeg zonnepanelen zodat we met het stroom  op 0 uit komen, daar hebben we rond de 70 panelen voor nodig. Kom kijken naar onze plannen.

Verder  hebben we de stichting vrienden van de Enk opgericht. Deze groep gaat zich inzetten voor extra dingen. Ook meer samenwerken met bedrijven in Lemelerveld is belangrijk. De winkel  is een prettig geheel waar de klant fijn kan snuffelen in leuke artikelen. In het atelier kun je mee schilderen.

Gezien de veranderingen hebben we ruimte voor nieuwe deelnemers.  Wil je bij ons werken of helpen als deelnemer, vrijwilliger of op een andere manier dan ben je uiteraard van harte welkom! Bel dan met 0572-850525 of  06-30191807.

Elke eerste woensdagmorgen van de maand is er het Repair café  waar een aantal technische vrijwilligers klaar zitten om kleine gebreken aan bv. accuboor strijkijzer stofzuiger te herstellen.  Heel Lemelerveld kan daar gebruik van maken.

De Stichting De Enk  heeft zich  langzamerhand gesetteld in Lemelerveld maar wil samen met velen zich nog verder ontwikkelen.

Zaterdag 15 juni van 1000 tot 15.00 uur is er van alles te doen voor jong en oud;
Muziek van Het orkest De Melodies uit Raalte,
Schminken voor de kinderen in de pipowagen,
Gezonde lekkere traktatie maken voor de kinderen,
Zandtekenen op de zandtafel,
Iedereen kan mee schilderen aan een mooi schilderij.  De deur is open !!!!
Koffie/thee appelgebak met slagroom en heel veel informatie.
De Enk is gevestigd binnen museum ‘De Laarman’ in Luttenberg  en aan de Vilstersestraat in Lemelerveld. De Enk is een bedrijf  waar mensen aan de slag kunnen die vooralsnog geen werkzaamheden kunnen verrichten op de reguliere arbeidsmarkt. Men creëert mogelijkheden voor deze doelgroep om meer zelfvertrouwen en plezier te krijgen in datgene wat ze kunnen op ieder gewenst niveau.

De Enk zijn 2 kleinschalige bedrijven met 42 deelnemers en een prettige werksfeer. De contact persoon van de Enk in Lemelerveld is Jet lanning. Jet heeft een achtergrond in het groepswerk en  de re-integratie.

In Lemelerveld zijn diverse werkplaatsen voor houtbewerking, brommer- en fietsreparatie, een lasruimte en er is een atelier. In het voorste gedeelte van het pand is een prachtige winkel gevestigd waar men terecht kan voor diverse woonaccessoires en cadeauartikelen, die met regelmaat nieuw worden ingekocht. Daarnaast kunt u producten van hout kopen die gemaakt worden in de werkplaats. Ook kunnen we producten maken op bestelling. In overleg is veel mogelijk.

Naast de vaste medewerkers, zijn onze vrijwilligers en stagiaires erg belangrijk ter ondersteuning op de werkvloer.

De Enk biedt een omgeving aan waar  deelnemers hun kwaliteiten laten zien en nieuwe technieken aanleren. Ook het opnieuw aanwennen van een gezonde dagstructuur is een heel belangrijk onderdeel. De ruime levens- en werkervaring van de begeleiders in het coachen en stimuleren van mensen binnen verschillende voorzieningen zorgen ervoor dat ze ieder individu kunnen stimuleren, motiveren en inspireren. Het leer- en werkbedrijf geeft de deelnemers de mogelijkheden om weer een stap richting het bedrijfsleven te zetten.

Plezier hebben of opnieuw krijgen binnen het arbeidsproces staat bij de Enk hoog in het vaandel.  Mocht een deelnemer binnen de bestaande werkzaamheden niet de uitdaging of het plezier vinden waar De Enk naar streeft dan creëren zij deze samen. Groot zijn door klein te blijven doe je samen. Deelnemers maken producten die daadwerkelijk verkocht worden in de winkel ook komen er regelmatig opdrachten binnen. Joop Holtmaat stelt: “ Hierdoor zijn wij in staat om een deelnemer te laten groeien. Door de persoonlijke aandacht voor de deelnemers en door geruime tijd hun arbeid te volgen leren wij de mogelijkheden van ieder individu kennen en zullen wij deze optimaal benutten. Woorden als mislukken of fout worden binnen ons bedrijf niet gebruikt. Door als begeleiding mee te werken geven we alle deelnemers het gevoel samen ons bedrijf te runnen”.

Tekst: Willem van Trui

foto’s: eigen

Geef een reactie