Start werkzaamheden eerste deel snelfietsroute Zwolle – Dalfsen

In opdracht van de gemeente Dalfsen start Lansink wegenbouw vanaf dinsdag 10 september met de wegwerkzaamheden aan de fietsroute tussen Dalfsen en Zwolle. Dit is het eerste deel van de aanpassingen voor de gehele snelfietsroute Dalfsen – Zwolle. De app ‘Fietssnelroute Zwolle – Dalfsen’ informeert geïnteresseerden over de werkzaamheden. 

 

De werkzaamheden zijn verdeeld in verschillende fases: in september 2019 wordt gestart met de kant van de fietsopstelplaats aan de Ankummer Es. Via de Vossersteeg eindigen de werkzaamheden bij De Broekhuizen. De verwachting is dat de werkzaamheden begin december afgerond zijn.

 

Omleidingsroutes

Tijdens elke fase gelden er andere omleidingsroutes. Via de app worden de verschillende omleidingsroutes per fase getoond. Daarnaast zijn de routes aangegeven door bebording. Aanwonenden en aanliggende bedrijven blijven ook tijdens de wegwerkzaamheden bereikbaar. De opstelplaats voor scholieren en andere gebruikers wordt tijdens de werkzaamheden tijdelijk verplaatst naar het veld naast de kruising Ankummer Es – Leemculeweg. Ook dit is middels bebording aangegeven.

 

App ‘Fietssnelroute Zwolle – Dalfsen’

Lansink wegenbouw heeft een app gelanceerd om inwoners op de hoogte te houden over de werkzaamheden voor de fietssnelroute Zwolle – Dalfsen. Hierin worden nieuwsberichten geplaatst, is de planning in verschillende fases getoond, inclusief omleidingsroutes, worden foto’s van de werkzaamheden geplaatst en kunnen vragen worden gesteld. De app is te downloaden in de Appstore en Playstore.

 

Werkzaamheden onderdeel van snelfietsroute Zwolle – Dalfsen

De gemeente Dalfsen, gemeente Zwolle en Provincie Overijssel hebben samen de ambitie om momenteel één van de drukste regionale fietsroutes van de provincie Overijssel aan te pakken. Deze routes loopt vanaf de Ankummer Es in Dalfsen tot aan Zwolle (Berkum). De noordelijke route loopt vanaf de Broekhuizen via de Hessenweg. De zuidelijke route en via de stuw Broekhuizen en de dijk. Deze fietsroutes worden dagelijks veel gebruikt door forenzen, scholieren en recreatieve fietsers. De fietsroute wordt aangepast naar een snelfietsroute, onder andere door de herkenbaarheid van de route te vergroten. Daarnaast wordt het comfort en aantrekkelijkheid van de route verbeterd.

 

Vragen?
Voor algemene vragen over de fietsroute kan contact opgenomen worden  met de gemeente Dalfsen op telefoonnummer 14 0529 of e-mail gemeente@dalfsen.nl. Vragen over de uitvoeringswerkzaamheden, planning en de fasering gaan via Lansink wegenbouw, door te bellen met (074) 34 94 766.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten