Spectaculaire opkomst Palmpasenkinderviering

Het zag er al een beetje naar uit! Dat de kerk helemaal vol zou zitten. In plaats van de gebruikelijke veertig aanvragen voor een ‘Palmpasenstok-knutselpakket’ voor de kinderen thuis, waren het er dit jaar meer dan tachtig geweest! Veel van de kinderen bezochten afgelopen zondagochtend samen met hun ouders of grootouders en hun zelfgemaakte Palmpasenstok de viering.

Brugkerk en Heilig Hart Kerk vieren ieder jaar samen Palmpasen. Dit keer vormde de Brugkerk het decor. Dominee Georg Naber en pastoraal werker Marga klein Overmeen gingen samen voor in de dienst. Het dameskoor Voices verzorgde de muzikale begeleiding.

Leuk om te zien was Sientje, de ezel, die Thijmen als Jezus met koninklijke allure door de kerkzaal droeg. De kinderen kregen zelfgemaakte ‘mantels’ aan. Die trokken ze halverwege de dienst uit om ze eerbiedig voor ‘koning Jezus’ en Sientje uit te spreiden, als een rode loper.

Direct na afloop trokken de kinderen in een optocht naar de Brugstede, waar zij zeer gastvrij werden onthaald. Menige bewoner was aangenaam verrast door het grote gezelschap dat opeens bij hen in het Grand Café stond, het koor Voices dat prachtig zong en de aanwezigheid van een ‘echte ezel’.

Een twintigtal kinderen van de tenten van Heidepark had in de week ervoor vol overgave ook een Palmpasenstok gemaakt. Enkele families waren op de viering afgekomen. Menigeen beleefde afgelopen zondag ook als een feest van inclusiviteit.

Tekst: Georg Naber
Foto’s: Hans Heerink

Deel dit: