Spectaculaire Mud Mania autoblubbering

Lemelerveld – Vrijdag 26 juli en Zaterdag 27 juli vond de vierde editie van Mud Mania Autoblubbering Lemelerveld plaats. Stel je voor: de zon brandt op je hoofd, je hebt een koud biertje in je hand en leunt tegen een dranghek om naar auto’s te kijken die zich door het grootst denkbare zwembad (lees: blubberbad) een weg banen.

Dit is een veel voorkomend beeld bij Mud Mania 2019. Met de tropische temperaturen van de gehele week is het haast ondenkbaar om het verkoelde thuis te verlaten. Toch melden zich ’s ochtends vroeg al de eerste deelnemers bij de entree. Onder het genot van een kop koffie wordt op een gepast tempo Mud Mania wakker. Een springkussen wordt opgeblazen, oldtimer auto’s en trekkers rijden naar hun showpositie, vrijwilligers nemen hun positie in en dat kan maar een ding betekenen: Mud Mania 2019 is van start!

Voor dat de ochtend omslaat in middag druppelen de eerste bezoekers binnen. Enkele momenten later melden zich te eerste deelnemers bij de start van de blubberbaan. Het verschil met een normale auto begint subtiel. Trekker banden in plaats van gewone banden, overgespoten lak vol met stickers en teksten. Dit zijn de signalen van de standaard klasse. In totaal zijn er vijf verschillende klassen bij een autoblubbering: Standaard, Super Standaard, Special, 4×4 en Grande 4×4. Op deze volgorde zie je de hoeveelheid aanpassingen aan de auto’s toenemen. In de meest bizarre klasse, de Grande 4×4, zie je auto’s van duizenden pk’s!

Terwijl ieder deelnemer zich door de baan vecht, zijn er bezoekers die nog bijkomen van de voorgaande avond. Dit jaar begon het feest al op 26 juli met een Hollandse avond! Foute meezingers en de handen aan de tap. Goed gek met een lekkere dosis Sallandse nuchterheid.

De organisatoren, een kameradengroep met een gemiddelde leeftijd van nog maar 24, kijken terug op een geslaagd weekend. Er was voor ieder wat wils, de sfeer was opgelaten en moe maar voldaan verliet ieder het terrein.

Foto’s: Martin Zwakenberg

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *