Spanning en sensatie in sporthal Heidepark

In de afgelopen week stonden er twee wedstrijden op het programma voor de dames van Auto van Ewijk/LHC. De eerste wedstrijd was op dinsdagavond. Dit was een inhaalwedstrijd tegen Zwolle DS1. Zwolle is een snelle ploeg en de aandachtspunten waren duidelijk. De twee dingen waar rekening mee gehouden moest worden waren de snelheid van de ploeg en de keeper. Hoe duidelijk die twee dingen ook waren hoe moeilijk het was voor Auto van Ewijk/LHC om daar mee om te gaan. Over de wedstrijd kan gezegd worden dat het verloren is door eigen toedoen. De wedstrijd werd verloren met 27-19. Dit was een wedstrijd om niet te lang bij stil te staan.

Bij de eerst volgende training werd er hard gewerkt. De speelstijl van de volgende tegenstander, namelijk Stevo DS1, was goed geanalyseerd door Linda en daardoor werd er gericht getraind op hun sterke punten. De tegenstander van afgelopen zondag stond op de eerste plek in het klassement.  Van het veld afgespeeld worden was geen optie. Op zondag werd er om 13:20 aangefloten in sporthal Heidepark. De tribune was goed gevuld en er hing een goede sfeer. De wedstrijd begon in het voordeel van Stevo. Stevo is goed op elkaar ingespeeld en weten elkaar vlekkeloos te vinden. Waarop getraind was kwam er aan de kant van de Lemelerveldse meiden goed uit en ze krabbelde terug en zelfs erover met een stand halverwege de eerste helft van 6-4. In de wedstrijd was het stuivertje wisselen als je naar het scorebord keek. De ene keer nam Stevo het voortouw en de andere keer nam het team onder leiding van Linda het over. In de rust stond er op het scorebord 11-12 in het voordeel van Stevo. Het geloof was er aan de kant van Auto van Ewijk/LHC dat het kon gaan lukken om punten te pakken. Aanfluiten en gas geven. De wedstrijd werd vervolgd en de spanning werd steeds groter. Door het goede keepers werk van Marlon kon LHC zich gelukkig kleine foutjes permitteren. Geloof, doorzettingsvermogen en hard werken was nodig om te zorgen dat er punten in Lemelerveld bleven. De dames werden bijgestaan door het publiek die ook haar taak zeer serieus nam. Het publiek stond achter het team. In een vol sporthal Heidepark werd er naar 60 minuten afgefloten met een eindstand van 26-26. Auto van Ewijk/LHC mag trots zijn op dit punt. Dit was een wedstrijd die ze nodig hadden. Ze gaan met een goed gevoel richting de volgende wedstrijd. Deze wordt gespeeld op zaterdagavond 21 januari om 19:45 in Luttenberg. Een mooie derby die de meiden hoe dan ook willen winnen. Wees welkom en graag tot dan!