Slapstick bestrijding van de eikenprocessierups

De gemeente Dalfsen maakt dit jaar serieus werk van het bestrijden van de eikenprocessierups(Heideparkweg).Begin dit voorjaar zijn de bomen behandeld met, ik vermoed aaltje (wel overdag in het volle zonlicht). Vervolgens zet de gemeente een bedrijf in die de nesten van de eikenprocessierups wegzuigen. Dit gebeurt waarschijnlijk op regelmatige tijden, omdat ik ze nu al twee keer hun werk heb zien doen in de maand juni.
Bijna elke eik is zeker hoger dan 4 meter. Het is zelfs zo dat bij de meesten de kruin begint bij 5 a 6 meter. Laat nu op de stammen nagenoeg nooit de eikenprocessierups zitten, maar wel in de oksels van de kruintakken.
Nu komt het de bestrijding is beperkt tot 4 meter vanaf het maaiveld. Kortom de bestrijdingsmannetjes inspecteren nauwkeurig de eikenbomen en verwijderen elk op een rupsje lijkend voorwerp. Maar laten alle nesten,vaak meerdere per boom welverzorgd achter.
Met de overlast die deze veroorzaken heeft men verder geen boodschap aan en men is nu ten minste van verzekerd dat volgend jaar opnieuw werk aan de winkel is.
Wat een zinloze manier van bestrijden die naar ik aanneem een vermogen kost. (2man a €50,- + voertuig €80,- maakt al gauw €180 per uur).
Hoe heeft de politiek dit soort onzin kunnen verzinnen ( in de beleidsstukken van de gemeente staat dat bestrijding boven de 4 meter te duur is).

Ingezonden bericht. Naam bij de redactie bekend.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *