Sjaan Jordaan luistert Nieuwjaarsbijeenkomst Kulturhus op

Dorien Grotenhuis heette in grote getale opgekomen Lemelervelders welkom op de Nieuwjaars bijeenkomst van kulturhus de Mozaïek. Strak 14.00 uur zat iedereen achter een bakje koffie met een overheerlijke oliebol gesponsord door Bakkerij van der Most!

Vervolgens blikte voorzitter Gerrit Hoogenboom nog even terug op het afgelopen jaar waarin o.a. een nieuwe bewoner mocht worden verwelkomd, namelijk verloskundigenpraktijk Zwanger & Zo. Voor komend jaar zitten een aantal investeringen zoals een nieuwe brandmeldinstallatie en Led-verlichting voor het hele gebouw in de planning zo gaf hij aan.

Verder staan privatisering van het gebouw, bestuurlijk vernieuwing en zo mogelijk ook inlijving van het consultatiebureau op de rol. Ook bracht hij naar voren dat het bestuur zich beraad op nieuwe mogelijkheden voor jongeren binnen het kulturhus. Een betere plek voor jongeren is een must.

Daarna vertelde burgemeester Erica van Lente dat ze volgende week precies 1 jaar burgemeester van Dalfsen is en al veelvuldig Lemelerveld bezocht en daarmee op verschillende manieren kennis maakte met ons dorp.

Eén van haar optredens bij een diamanten huwelijksviering werd zelfs ‘a trending topic’ zo vertelde ze… De heer op leeftijd wilde niet met zijn stok of rollator op de foto maar was eigenlijk wel een steuntje nodig. Dat hij daarom onze burgemeester even stevig vasthield vond zij geen probleem! Maar de foto ging viraal en haalde bijna de landelijke pers!

Verder haalde ze nog even het tragische incident aan dat ons dorp aan het begin van het nieuwe jaar opschrikte. Dit heeft een enorme impact gehad op veel jeugd. Ze vond het erg fijn te merken dat de mensen in ons dorp goed na elkaar omzien, niet alleen naar het slachtoffer en zijn familie maar ook naar de ouders van de mogelijke (jonge) dader!

Na de toespraken werd het glas geheven onder begeleiding van Sjaan Jordaan met haar accordeon. Met haar vlotte Amsterdamse babbel, een stem als een nachtegaal en heerlijke meezingers had ze de sfeer er snel in. Met grappen en grollen kletste ze zich overal uit en had ze de lachers op haar hand en veroorzaakte ze menig blosje op de wangen. Al met al een gezellige start van het jaar.

tekst: Dorien & Gerrit   foto’s:  Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *