Scouting de Verbinding 20 jaar jong!

Al jaren fietsen bijna alle Lemelervelders langs het kleine scoutinggebouw wat rustig in de luwte van de sporthal ligt. Veel Lemelervelders hebben (in)direct een connectie met de Scouting. Zelf lid of oud-lid, een neefje/nichtje/broertje/zusje die Scout is, of misschien wel via de jaarlijkse survival in de feestweek. Dit voorjaar zal het Lemelerveld niet ontgaan dat deze actieve vereniging 20 jaar jong is! Met een nieuw fris logo in de mast en goed gesnoeide bosschages zal het feest niet te missen zijn. Want weten al die Lemelervelders die wekelijks langs fietsen wel wat ze nou eigenlijk doen bij Scouting?

De vereniging met bijna 100 leden organiseert elke week voor de jongeren van Lemelerveld een actief en heel diverse aanbod aan programma’s. Niet alleen gericht op competitie, zoals bij veel sporten op de voorgrond staat. Juist de talenten van elk kind afzonderlijk worden benut en ontwikkeld bij Scouting. Hierbij is samenwerken in een groep heel belangrijk. Dat maakt Scouting zo leuk en aantrekkelijk voor kinderen! Lekker naar buiten en juist die activiteiten doen, die je nergens anders beleeft! Zo krijgt iedereen een beetje scoutingmentaliteit: “niet bang om vies te worden en met elkaar aanpakken!”

Dat Scouting ook voor volwassenen nog steeds heel leuk is, bewijst de grote groep vrijwilligers wel. Om de week komt deze groep bij elkaar, gezellig voor een drankje, voor wat onderhoud aan het gebouw of om een gave kabelbaan voor de kinderen neer te zetten. Ook op landelijk niveau zijn Lemelerveldse scouts actief. Een prachtig aanvulling op je CV wanneer je kunt vertellen dat je een landelijk evenement voor 4000 scouts hebt georganiseerd.

Scouting de Verbinding viert het 20 jarig bestaan begin april met een verenigingsweekend. Echter wil de vereniging Lemelerveld ook mee laten genieten van dit mooie jubileum. Daarom zal later dit jaar een opendag volgen. Tijdens deze dag kan iedereen die de vereniging misschien toch nog niet zo goed kent, ondanks het wekelijks langs fietsen, een keer komen kennismaken. Of kom oude herinneringen ophalen. Want in 20 jaar tijd zijn heel wat Lemelervelders lid of leiding geweest en heeft deze actieve vereniging een klein beetje scoutingmentaliteit verspreid in ons mooie dorp. “Niet bang om vies te worden en met elkaar aanpakken!” daar staat Lemelerveld ten slotte om bekend!

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten