School Oekraïense kinderen in Vilsteren zoekt dringend personeel

Op 30 mei a.s. start in Vilsteren de basisschool voor Oekraïense kinderen. De school is dringend op zoek naar leerkrachten en assistenten . Vooral leerkrachten in de onder en middenbouw. Onderwijsassistenten als ze meerdere ochtenden beschikbaar zijn.

De school start vooralsnog met drie groepen (1,2; 4,5,6; 7,8). De school is een initiatief van de gemeente en schoolbesturen in Dalfsen, De stichting Catent is verantwoordelijk voor deze school. Monique Abbing is als coördinator van deze school aangewezen. Belangstellenden kunnen contact met haar opnemen mail: m.abbing@catent.nl
Tot 30 mei wordt in Het Kruispunt een onderwijsprogramma verzorgd. Op 4 april startte de “vrijwilligerschool” in Het Kruispunt in Dalfsen. Dankzij de medewerking van meer dan 20 vrijwillige leerkrachten en onderwijsassistenten kon tot nu ’s morgens toe een educatief programma geboden worden aan drie groepen Oekraïense leerlingen van 4 tot 12 jaar. Bij de start waren er ongeveer 40 leerlingen, inmiddels bezoeken rond de 60 leerlingen dit programma. ’s Middags zorgt de buurtsportcoach William van Lente met SAAM WELZIJN voor een sportief programma. De moeders mogen elke dag met de bus mee en maken gebruik van een ontmoetingsruimte in Het Kruispunt. Zij hebben zelf voor de opvang van de peuters gezorgd.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *