schietincident op industrieterrein ‘t Febriek

Afgelopen donderdag heeft ons korps geoefend met personeel van de GHOR/ambulancedienst. Met het in acht nemen van de huidige coronaregels kon deze oefening doorgang vinden. Bij autoschadeherstelbedrijf Masman werd door de uitzetploeg een oefening uitgezet waar een aantal oefendoelen op bijvoorbeeld het gebied van communicatie en samenwerking met verschillende disciplines in verwerkt waren.

Het scenario was dat er een schietpartij had plaats gevonden waarbij de bestuurder van een elektrische auto geraakt was. Door de schietpartij was hij tegen het pand van Masman gereden. Het slachtoffer in de auto werd gespeeld door iemand van de Lotusvereniging. Hij had realistische schotwonden en een slagaderlijke bloeding. Hier moest door de brandweer, die als eerste ter plaatse kwam, en daarna door het  ambulancepersoneel op geanticipeerd worden. De slagaderlijke bloeding werd gestelpt door de gewondenverzorger van de brandweer. In samenwerking met de ambulancebroeders werd het slachtoffer bevrijd door de brandweer.
Waarbij de brandweer tijdens de bevrijding van het slachtoffer natuurlijk moest letten op de eigenschappen en de ingebouwde veiligheidsvoorzieningen van de elektrische auto.
Nog een oefendoel deze avond was de communicatie met de politie in een incident als dit. De politie werd daarbij gespeeld door collega’s van de brandweer.

Al met al was het een leerzame oefening.

Tekst: Brandweer Lemelerveld, Foto’s: Martin Zwakenberg

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten