Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Actiedag in Salland-Noord
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op zaterdag 25 september a.s. kunt u in Dalfsen-Hoonhorst kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt-  inleveren aan de Kerkstraat.

De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 08.00-12.00 uur aanwezig om de goederen  -geheel coronaproof-  in ontvangst te nemen.

In Dedemsvaart kunt u van 09.00-11.00 uur terecht bij het portaal van de RK Kerk Vitus Parochie aan de Langewijk 172 en in Lemelerveld bij de Brugkerk aan het Kroonplein 1 (09.00-12.00 uur).

De Sam’s vrijwilligers staan in Slagharen-De Belte van 09.00-12.00 uur voor u klaar bij de O.L.V. van Fatima Kerk aan de Geert Migchelsweg 6a en in Vilsteren kunt u uw kleding inleveren bij De Hooiberg aan de Borrinkdijk (ca.100m vanaf de kerk), dit kan van 08.30-10.30 uur.

Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen helaas niet worden ingeleverd.

Landelijk duurt de actieperiode van 13 september t/m 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Uw steun is onbetaalbaar
Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen.

Projecten
Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd?  Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.
Cordaid 2021 Onderwijs COVID Oeganda

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten