Rondje Rustpunten – 5e ‘Vennenberg’

We hebben nu reeds vier rustpunten rondom Lemelerveld onder de loep genomen. En ze blijven maar komen. Nieuwe rustpunten op onze route, om heerlijk even een (plas)pauze in te lassen en jezelf van een bakkie koffie met wat lekkers, of van een ijsje te voorzien. Alles uiteraard tegen eerlijke betaling.

Onlangs is er bij dierenbegraafplaats Vennenberg aan de Kortersweg 4B ook een rustpunt verrezen. Jefrem en Marion Hulsman hebben zich aangemeld bij rustpunt.nu en vertellen graag over hun nieuwe aanwinst.

Pas in mei meldden ze zich aan en toen ging het heel snel. Alle benodigdheden werden geleverd en er kwam meteen een melding op de site. Het was dan ook een race tegen de klok om alles tijdig op orde te hebben. Vrijdag 9 juli j.l. was het zover en waren ze officieel voor het eerst open. Bij uitstek een goed moment zo in de zomerperiode, want het is een komen en gaan van toeristen vanuit het hele land.

Hoe ze op het idee kwamen laat zich makkelijk raden. Jefrem en Marion zijn gewend aan volk op de dam, aangezien zij de naastgelegen dierenbegraafplaats Vennenberg beheren. Zeer regelmatig strijken bezoekers of oud baasjes neer op een bankje op of rondom de dierenbegraafplaats om even te bezinnen en te mijmeren over al wat was en wat nog gaat komen.

Aan het begin van de lange oprit staat een picknicktafel, grenzend aan een natuurplas (waar het lijkt of de Schippers van de Kameleon zojuist hun bootje hebben achtergelaten) , in een heerlijk wijds veldbloemenveld. Vaak is deze picknicktafel in gebruik. De plek leent zich dan ook bijzonder goed om even op adem te komen en te genieten van de stilte, het uitzicht op zweegvliegtuigjes die de landing inzetten en de contouren van de Lemelerberg aan de horizon. Fietsknooppuntenroute 93-94 passeert de Kortersweg.

Jefrem en Marion besloten daarom om het professioneler aan te pakken en derhalve sanitaire voorzieningen, stromend water, en versnaperingen aan te bieden. Dit is voor de klanten en bezoekers van de dierenbegraafplaats ook een welkome aanvulling. De hele oprit tot aan de dierenbegraafplaats kan nu afgelegd worden en dan ziet men vanzelf de welbekende Rustpunt vlag hangen. Het rustpunt huist in een voormalige schaftwagen.

Een naam heeft het rustpunt op het moment van schrijven nog niet, maar een naam als “De Keurige Keet’ zou zeker niet misstaan. De ene helft van de keet bevat het toilet, de andere helft bevat ‘het keukentje’. Tijdens hun welverdiende vakantie zijn Jefrem & Marion tot de conclusie gekomen dat “Rustpunt Vennenberg” uiteindelijk toch gewoon de beste naam is.

Alles is netjes en schoon in een overdekte en af te sluiten ruimte. Het keukentje heeft stromend water, een gevulde koelkast, een gevulde vrieskist, voorverpakte koek en zopi, servieswerk en koffie- en thee-apparatuur en uiteraard de prijslijst met betaalsysteem. Ook is er elektriciteit om de fiets op te laden.

Buiten staat de picknicktafel en valt het oog meteen op een blauw hek, dat toegang verschaft tot de dierenbegraafplaats. Zeker de moeite waard om er eens doorheen te struinen. De gehele begraafplaats is tot in de puntjes verzorgd. Een heel karwei. Gelukkig helpen de ouders van Jefrem hier graag een handje mee. De begraafplaats bevat ook een strooiveld, waar zelfs de as van overleden personen verstrooid mag worden. Daar word je toch even stil van. Op de begraafplaats is wederom een veldbloemen-weitje zodat de bloemen en de bijtjes onverholen hun gang kunnen gaan.

Ook perenbomen en pruimenbomen zijn present. De oogst wordt verkocht in het rustpunt. Ook buurvrouw Lilian is een handeltje begonnen en biedt allerhande plantjes (nee, geen geestverruimende!) als lupines, voor een klein prijsje aan. Naast de picknicktafel is een ruime dierenweide. Een boer verderop maait het gras. Zeer rustgevend om naar te kijken. En die geur van vers gemaaid gras is niet te versmaden.

Alles oogt hier pais en vree. Rustpunt Vennenberg is bij uitstek een heerlijke plek voor een moment van bezinning en rust…..punt.

Kijk voor alle rustpunten op rustpunt.nu

Tekst: MoDi
Foto’s en collage: Hans Heerink

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten