Regeren is voorruitzien!

Naar aanleiding van “Alleenstaande minderjarige vluchtelingen geplaats in De Lantaarn? “ wil ik graag reageren. Ik begrijp dat de regering zit met een probleem voor het huisvesten van asielzoekers. Ik ben ook van mening dat er gezocht moet worden naar een geschikte warme en veilige ruimte voor deze jongeren.

Nu staat er aan de N348 een voormalig wegrestaurant (ooit bedoeld voor reizigers om te kunnen overnachten) met meerdere slaapplekken. De gemeente Dalfsen van plan is in dit voormalige wegrestaurants 50 jongeren te huisvesten.

Wat moeten deze 13 tot 18 jarige jongeren daar dan de hele dag doen? Voetballen op de parkeerplaats pal naast een drukke autoweg? Of wordt er van de jongeren verwacht dat ze de hele dag op de kamer blijven? Moet dit dan een veilige warme plek zijn voor deze jongeren?

Dit verouderde gebouw met een grote parkeerplaats aan een drukke autoweg. Is in mijn ogen is een inspiratieloze ruimte, een bron van verveling voor deze jongeren.
Puberende jongeren vol testosteron die zich vervelen, gaan vluchten (dit kan letterlijk en figuurlijk zijn). En dan is deze locatie, op deze afgelegen plek vlak aan de autoweg, een ideale plaats voor duistere praktijken (met een snelle vluchtroute).

50 jongeren huisvesten in de Lantaarn kan een snelle oplossing van één maatschappelijk probleem zijn, maar het is misschien ook een bron voor andere grotere problemen.

Ik hoop dat de gemeente Dalfsen een beter geschikte ruimte voor deze jongeren kan vinden.

Vriendelijke groeten (van een bezorgde Lemelervelder) Richard Huijsmans

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten