QBB in plaats van BBQ

Een Quarantaine Buurt Bingo in plaats van een Buurt BarbeQue.

Op afstand een volle Bingokaart spelen, met bovenste rij, twee rijen of drie horizontale. Bingo is niet moeilijk. Mooi om te doen. Vrijdagavond een berichtje in de Dorpsstraatapp, de dag erop op volle toeren aan de Bingo. De Dorpsstraat heeft samen het fameuze spel Bingo gespeeld, en met succes! Ieder gezin voor eigen woning, een kloof met voldoende afstand, rekening houdend met elkaar.

Elk huisnummer ontving een zogenaamde “Party Popper” die je, duidelijk zichtbaar voor de organisatie, bij een volle Bingo moeste laten knallen. Toevallig passerende jaloerse fietsers met schuim op de mond, waarom woon ik hier niet … ! We noemen geen namen (Irma, Sander, Jeanette en Marijn).

De prijzen werden ook uit eigen straat gehaald om onze ondernemers, mogelijk nihil, maar toch te ondersteunen. Een tapasplank voor 2 personen van Michel en Koos, bloemen van Pimpernel, een waardebon van Cafetaria ’t Hoekje, een tegoedbon voor Look Hair wat wil je nog meer!

Geheel volgens de thans geldende anderhalvemetereconomie worden prijzen en bingokaarten ter controle middels een, per keer ontsmet, vangnet aan een ieder overhandigd.

Spontaan volgen er nieuwe prijzen. Fantasia biedt ter plekke twee kapsalons aan waar Johan van den Berg op 30 seconden net naast grijpt. Hij was dus heel blij met de extra prijs van Pimpernel: Het Violenpakketje! Voor alle kinderen werden speciale prijzenrondes georganiseerd, dus ieder kind, als een kind zo blij! Een deurstopper doet de rest.

De Burgemeester van de Dorpsstraat, Jos Heuven, doet als extra duit in het zakje ook nog een megadominopakket in de prijzenpot. Marian van Look Hair blijft uiteraard niet achter en zorgt ervoor dat de Dorpsstraatbewoners er in deze haartechnisch lastige tijden toch een beetje fatsoenlijk uit blijven zien. Riet, de moeder van de Dorpsstraat, doneert tenslotte als extra prijs een ijskoude verrassing, zodat een ieder er warmpjes bij zit.

We hebben een fantastisch gezellig Quarantaine feestje gehad met elkaar. Namens de Dorpsstraat wensen we iedereen goede gezondheid en veel geluk toe in deze rare tijden. Laten we blij zijn met elkaar!

foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Leeg Voor Facebook

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten