PvdA Dalfsen wil vaart zetten achter meer betaalbare woningen in elk dorp

PvdA lanceert verkiezingsprogramma “Ons plan voor Dalfsen”
Voor de PvdA Dalfsen is de aanpak van het tekort aan betaalbare woningen in de gemeente Dalfsen de topprioriteit in het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij. “De afgelopen jaren is er een tekort ontstaan aan betaalbare huur en koopwoningen in al onze dorpen” zo begint PvdA lijsttrekker Leander Broere. “Het afgelopen jaar is er zelfs geen enkele sociale huurwoning opgeleverd. Dit moet echt anders. In ons “Plan voor Dalfsen” geven wij aan hoe wij versnelling aan willen brengen in het realiseren van nieuwe betaalbare woningen in elk dorp, voor jong en oud. De tijd dat inwoners van Dalfsen ‘vluchten’ naar omliggende gemeenten voor een betaalbaar huis moet echt snel achter ons komen te liggen. Investeren door de gemeente is nodig”.

Naast meer betaalbare woningen zet de partij deze verkiezingen onder andere in op armoedebestrijding, versterken van het bibliotheek en welzijnswerk, investeren in een aantrekkelijke leefomgeving, een energietransitie voor en door Dalfsenaren, investeren in kunst & cultuur en het verbeteren van de verkeersveiligheid. “De afgelopen jaren is de situatie op de Dalfser wegen steeds minder veilig geworden. Dat blijkt ook uit landelijke cijfers. Denk hierbij aan de steeds drukker wordende Rondweg in Dalfsen en de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen. Wij willen samen met onze inwoners plannen maken om de veiligheid te vergroten en de doorstroming te verbeteren. Daarvoor zijn geen simpele oplossingen en dit vraagt dan ook om een integrale aanpak en een plan voor de volledige verkeersafwikkeling in en rond deze dorpen” aldus Broere.

De partij hoopt met haar groene en sociale “Plan voor Dalfsen” genoeg kiezers te mobiliseren om de komende jaren uitvoering te gaan geven aan dit plan. “Dat doen wij natuurlijk vanuit de gemeenteraad waarbij wij deze keer nadrukkelijk hopen op voldoende steun om mee te kunnen doen aan een nieuwe coalitie. Maar dat is natuurlijk aan de inwoners van Dalfsen”, zo besluit Broere optimistisch.

Link naar volledige verkiezingsprogramma:

https://dalfsen.pvda.nl/nieuws/verkiezingsprogramma/

Link naar filmpje:
https://flic.kr/p/2mWTiqY

 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten